Mergi la conţinutul principal

Profesorul Cristian Gurzu, printre autorii celui mai bun manual de Biologie pentru clasa a VII-a

• manualul a câştigat premiul I pentru “Calitatea conţinutului ştiinţific” la licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei • prin structura sa, cartea facilitează învăţarea şi stimulează curiozitatea, gândirea logică, creativitatea, dezvoltarea abilităţilor de muncă independentă şi în echipă, calităţi necesare pentru un parcurs şcolar de succes

 

Prof. dr. Cristian Gurzu, cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” şi inspector de specialitate în cadrul ISJ Brăila, se numără printre autorii celui mai bun manual de Biologie pentru clasa a VII-a. Acesta a realizat manualul împreună cu alţi cinci autori, toţi profesori cu o bogată experienţă, membri în Comisia Naţională pentru Curriculum de Biologie şi Comisia Naţională a Olimpiadei de Biologie, cartea primind cele mai bune aprecieri din partea evaluatorilor Consiliul Naţional de Examinare şi Evaluare (CNNE) din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Este vorba despre premiul I pentru “Calitatea conţinutului ştiinţific” la licitaţia organizată de MEN, manualul elaborat de editura Didactica Publishing House fiind un instrument util în activitatea de predare-învăţare-evaluare a biologiei la clasă, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, asigurând un suport real pentru înţelegerea conţinuturilor şi formarea competenţelor prevăzute de programa şcolară.

Prin structura sa, prin modul original de prezentare a conţinuturilor, prin imaginile, exerciţiile şi activităţile propuse, manualul facilitează învăţarea şi stimulează curiozitatea, gândirea logică, creativitatea, dezvoltarea abilităţilor de muncă independentă şi în echipă, calităţi necesare pentru un parcurs şcolar de succes. Varianta digitală a manualului completează forma tipărită a acestuia, iar filmele, imaginile, animaţiile şi jocurile interactive contribuie la o mai bună înţelegere a conţinuturilor, asigurând totodată şi premise eficiente de autoevaluare a elevilor.

Trebuie precizat că profesorul brăilean Cristian Gurzu este co-autor şi al unui manual de Biologie pentru clasa a V-a, care a apărut în 2017 la aceeaşi editură.

De asemenea, acesta coordonează de 11 ani lotul naţional al României care participă la competiţia internaţională de Neuroştiinţe “The International Brain Bee”, fiind apreciat la nivel internaţional. Elevii coordonaţi de prof. dr. Cristian Gurzu au adus mai multe premii ţării noastre, în 2015 locul III fiind câştigat de Andra Cristiana Ştefan, eleva sa de la Colegiul “Bălcescu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro