Mergi la conţinutul principal

Profesorul Cristian Gurzu, din nou printre co-autorii celui mai bun manual de biologie pentru clasa a V-a

* manualul scris de prof. dr. Cristian Gurzu și alți profesori renumiți din țară a câștigat locul I la licitația organizată de Ministerul Educației pentru clasa a V-a * este pentru a doua oară când profesorul din Brăila reușește această performanță, după ce în 2019 a colaborat la un alt manual de biologie, pentru clasa a VII-a

 

Elevii care intră în clasa a V-a vor învăța după cel mai bun manual de biologie, manual care ”facilitează învățarea și stimulează curiozitatea” și al cărui coautor este prof. dr. Cristian Gurzu, profesor de biologie la Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” și inspector de specialitate în cadrul ISJ Brăila. Manualul este realizat de o echipă de autori apreciați și cu mare experiență la catedră și a câștigat locul I la licitația organizată de către Ministerul Educației pentru clasa a V-a, fiind elaborat de Didactica Publishing House.

”Manualul de Biologie pentru clasa a V-a are un conținut științific de cea mai înaltă calitate. Adecvat vârstei elevilor de clasa a V-a, manualul acesta este un sprijin real pentru cadrul didactic în predarea la clasă. Veți descoperi un format și o grafică ce pune în evidență atât conținutul, cât și imaginile utilizate, ceea ce permite elevului să rețină cu ușurință elementele esențiale din fiecare lecție. Prin structura sa, prin modul original de prezentare a conținuturilor, prin imaginile, exercițiile și activitățile propuse, manualul facilitează învățarea și stimulează curiozitatea, gândirea logică, creativitatea, ca și dezvoltarea abilităților de muncă independentă și în echipă, calități necesare pentru un parcurs școlar de succes. Varianta digitală a manualului completează forma tipărită a acestuia, iar filmele, imaginile, animațiile și jocurile interactive contribuie la o mai bună înțelegere a conținuturilor, asigurând totodată și premise eficiente de autoevaluare a elevilor”, transmit autorii manualului.

Prof. dr. Cristian Gurzu este unul dintre cei mai buni profesori din Brăila și din țară. Originar din Iași, absolvent al Universității ”Al. I. Cuza”, Facultatea de Biologie, acesta se află la catedră de 30 ani. Și-a început cariera didactică la Brăila, întâi la Colegiului ”Ed. Nicolau” Brăila, apoi la Liceul ”N. Iorga” Brăila, iar din 2005 predă la Colegiul ”N. Bălcescu”. Este inspector școlar de specialitate în cadrul ISJ Brăila din 2015, dar a mai deținut această funcție și în perioada 2001-2006.

Prof. dr. Cristian Gurzu se descrie ca o persoană căreia îi place să învețe continuu, ”să își țină creierul antrenat”, iar în CV-ul său găsim numeroase studii postuniversitare, participări la conferințe internaționale și workshopuri. De-a lungul carierei a urmat cursuri la Universitatea Harvard, SUA – ”Fundamentele neuroștiinței” (2014-2016), Universitatea Duke, SUA - ”Medical neuroscience” (2015), Universitatea Kyoto, Japonia - biologie moleculară și biochimie (2014), Institutul European de Bioinformatică Hinxton, Marea Britanie – bioinformatică (2010), Laboratorul European de Biologie Moleculară (2005 și 2007), Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel – biologie moleculară (2003). Lucrarea de doctorat în biologie a obținut-o în 2008, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cristian Gurzu este de 14 ani coordonator al proiectului internațional ”Brain Awerness Week” și coordonator național al Concursului Național de Neuroștiițe ”Brain Bee”. Este autor al mai multor articole în publicații științifice și coautor al mai multor publicații școlare iar pentru activitatea sa didactică și de cercetare a primit distincții din partea Fundației Dana Alliance for Brain Initiatives, SUA, Federația Europeană a Societăților de Neuroștiințe, Belgia, Societatea Europeană de Cercetare științifică și Consiliul Național al Cercetării științifice din învățământul Superior din România.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro