Mergi la conţinutul principal

Profesorul Ştefan Lupu ar putea fi sancţionat cel mult pentru prostie

Să fim serioşi, îl vedeţi pe Lupu scoţând pistolul în faţa unui elev, lipindu-i faţa de perete şi zburându-i creierii acestuia? Prostia la care făceam trimitere în titlul acestui text are două componente, cred eu. În primul rînd, profesorul Ştefan Lupu s-a aventurat „ca prostul" pe un teritoriu, pe nume Facebook, despre care se vede treaba că habar nu are cu ce se mănâncă. Eu am tot respectul pentru muzicianul Ştefan Lupu, dar mă dezamăgeşte să aflu că dumnealui, deşi avea de atâta vreme cont pe Facebook, nu ştia că acesta este spaţiu public, după cum au stabilit instanţele de judecată. Altfel spus, vorba poliţiştilor din filmele americane, tot ce spui (pe Facebook) poate fi folosit împotriva ta. Orice postare pe Facebook, înainte de a fi supravegheată de administratorii acestei reţele de socializare şi, evident, cei din serviciile de informaţii, este „urmărită", după caz, de zeci, sute, mii sau milioane de „prieteni", care pot afla în secunda doi (graţie like-urilor şi share-urilor) ce anume ai scris tu acolo. Este de ajuns ca unul dintre aceştia să facă un print screen şi să trimită „gîndurile" tale exprimate pe Facebook pe adresa unui ziar sau a unei televiziuni, că începe balamucul, aşa cum s-a întâmplat în cazul profesorului Ştefan Lupu. Iar când începe balamucul media, nu mai interesează pe nimeni în ce context ai spus ceea ce ai spus, dacă a fost o glumă sau nu, dacă erai beat sau nu. Eşti imediat executat şi cu asta, basta.
Eu bănuiesc că profesorul Lupu, în naivitatea lui, a crezut că are un dialog amical cu colegul său profesor din Sibiu, căruia i-a răspuns la un comentariu pe care acesta îl postase pe Facebook. Vedeţi voi, dacă cei doi profesori stăteau la un şpriţ acasă la Lupu, iar Lupu zicea la un moment dat, după vreo 10 beri, că ar vrea să aibă un pistol ca să îi împuşte pe elevi, nu se întâmpla absolut nimic. Era doar o vorbă spusă la băutură, o fantasmă a unui om aflat în stare de Revelion. Dar pe Facebook, lucrurile, după cum am văzut, degenerează.
A doua prostie pe care eu consider că a făcut-o profesorul Lupu este că a prezentat dezechilibrat lupta dintre el şi elevi. Adică, în timp ce elevii erau „înarmaţi" doar cu gadgeturi (tablete şi telefoane smart, etc.) profesorul Lupu a solicitat să i se dea o armă de foc (nu un pistol cu apă) ca să îi împuşte. Păi, în cazul ăsta, nu profesorul Lupu, ci elevii cu tablete ar putea să susţină că au fost în legitimă apărare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro