Mergi la conţinutul principal

Profesorii vor primi din nou vouchere de vacanță

* profesorii și angajații din învățământul de stat vor primi tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei, pentru anul 2022 * anul trecut voucherele au fost tăiate de Guvern

Profesorii și toți angajații din învățământul de stat vor primi din nou vouchere de vacanță. Potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat recent în Monitorul Oficial, pentru anul 2022, cadrele didactice vor primi vouchere în valoare de 1.450 lei, iar acestea vor fi emise doar pe suport electronic.

Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, iar sumele reprezentând voucherele sunt supuse impozitării (10%) în luna în care au fost acordate beneficiarului.

”În cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligația de a depune la unitate/instituție o declarație, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcția de bază, se precizează în ordinul de ministru.

De asemenea, în metodologie se precizează că beneficiarii pot refuza acordarea voucherelor de vacanță în baza unei cereri scrise ce poate fi depusă la unitatea/instituția angajatoare, în termen de 30 de zile de la data publicării ordinului Ministerului Educației în Monitorul Oficial.

Precizăm că voucherele de vacanță au fost tăiate de către Guvern în februarie 2021.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro