"In nenumarate rinduri, in ultimii ani, FSLI a atentionat conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului ca toate concursurile pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti se desfasoara in mod abuziv si au un pronuntat caracter politic, fiind un bun prilej pentru inspectorii scolari generali sa numeasca in aceste functii clientela politica", se arata intr-un comunicat al federatiei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
In opinia sindicalistilor, actuala conducere a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a stopat, "in mod arbitrar si nelegal", desfasurarea concursurilor, dar nu a dispus nici o masura de inlaturare a dispozitiilor metodologiei, care interzice cadrelor didactice titulare cu mai putin de patru ani pina la implinirea virstei standard de pensionare sa participe la concurs.
FSLI, prin Sindicatul Invatamintului Preuniversitar Mures, a obtinut la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, constatarea nelegalitatii dispozitiilor art. 2 alin.(1) lit. f) din Metodologia de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamint preuniversitar de stat aprobata prin Ordinul MEC nr. 3142/2006 si modificata prin Ordinul nr. 5617/2006.
Ca urmare a acestei decizii civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pot participa la concursul pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti cadrele didactice titulare, indiferent de virsta pe care o au la data sustinerii concursului.
FSLI a solicitat MECT modificarea de urgenta a Metodologiei aprobate prin Ordinul nr. 3142/2006, in sensul eliminarii lit. f) a art. 2 alin. (1) din aceasta.