Mergi la conţinutul principal

Profesorii refuza sa mai corecteze tezele pe indemnizatii mici

Metodologia de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic creeaza nemultumiri in randul cadrelor didactice din tara. Profesorii care au facut parte din comisiile de evaluare reclama pe site-ul Ministerului Educatiei ca un informatician primeste 1,4 lei pentru fiecare nume de candidat inregistrat pe internet, primind astfel la sfarsitul perioadei de inregistrare in total 120 de lei, in timp ce un membru in comisie, care munceste sase zile de dimineata pana seara, primeste doar 170 de lei.
Cadrele didactice sunt nemultumite pentru ca raspunderea e mare, iar banii putini. Potrivit metodologiei, membrii comisiei au raspunderea sa desigileze tezele, sa incheie mediile, sa sorteze lucrarile pe fiecare scoala, sa dicteze informaticianului fiecare teza, sa verifice dupa printuri inca o data notele din lucrari. Reprezentantii ministerului sustin insa ca respectiva comisie lucreaza doar trei zile, in timp ce informaticianul isi incepe activitatea de la prima teza si pana la afisarea rezultatelor pe site si la avizierele din scoli. El gestioneaza, practic, intreaga activitate, trebuie sa creeze baza de date.
La nivelul judetului Braila sindicatul nu are semnale de acest gen din partea cadrelor didactice, nici ca nu ar fi primit banii pentru tezele evaluate, nici ca ar fi nemultumiri privind cuantumul banilor primiti fata de responsabilitatea asumata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu