Mergi la conţinutul principal

Profesorii din Brăila nu intră la cursuri mâine, între 11.00 şi 13.00! Grevă generală din 22 mai

* asta au anunţat reprezentanţii sindicatului brăilean * acţiunea urmăreşte să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc, în mod special angajaţii - personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar

 

 

 

Grevă de avertisment în educaţie! Mâine, 17 mai, profesorii brăileni din toate şcolile nu vor susţine cursurile între orele 11.00 şi 13.00, iar elevii vor fi doar supravegheaţi, după cum ne-a declarat în urmă cu puţin timp Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului „Învăţământ” Brăila. După greva de avertisment de mâine sindicaliştii anunţă că vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, începând de luni, 22 mai. Valeriu Partene ne-a precizat că în urma unui referendum organizat la nivelul întregului judeţ 84,84% dintre angajaţii din învăţământ au fost de acord cu greva generală.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, vor declanșa greva generală pe termen nelimitat începând cu data de 22 mai a.c. În urma referendumului organizat de cele două federații din învățământul preuniversitar, peste 160.000 de membri de sindicat s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale”, au transmis reprezentaţii celor mai mari federaţii sindicale din învăţământ.

Dacă se va ajunge la grevă generală, aceasta se va declanşa cu patru săptămâni înainte de încheierea anului şcolar.

Dascălii din toată ţara au început să îşi strige nemulţumirile încă de săptămâna trecută, când, pe 10 mai, peste 15.000 angajaţi din învăţământ au protestat la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului.

Acţiunile sindicaliştilor urmăresc să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc, în mod special, angajaţii - personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.

Revendicările federaţiilor sindicale sunt:

- Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;

- Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;

- Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;

- Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ;

- Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);

- Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii;

Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro