Mergi la conţinutul principal

Profesorii brăileni decid astăzi dacă intră în grevă

• după modelul dascălilor din Cluj sau Bucureşti, membrii Sindicatului “Învăţământ” Brăila decid astăzi dacă se alătură protestelor colegilor din ţară

 

După ce au văzut că Guvernul nu îşi respectă promisiunile legate de creşterea salariilor, mii de dascăli intră astăzi în grevă, chiar în ziua în care se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale la bacalaureat. Deocamdată vorbim doar despre sindicaliştii din Cluj şi Bucureşti, dar este posibil ca în scurt timp să urmeze şi alte judeţe.

La Brăila, profesorii decid astăzi dacă se vor alătura colegilor din ţară şi vor declanşa protestele. “Noi, la Brăila, la sfârşitul săptămânii trecute am avut Adunare Generală cu toţi liderii şi am distribuit un referendum care trebuie semnat până mâine (n.r. – azi), la ora 12.00, şi atunci voi avea toată situaţia din judeţul Brăila şi vă voi putea spune exact dacă vom face sau nu grevă. Situaţia este în felul următor: noi, la nivel de Federaţie, am hotărât ca în condiţia în care avem un procent mai mare de 50% cu opţiuni pentru conflict de muncă atunci ne vom alinia acţiunii de la nivel naţional. Dacă nu, atunci vom respecta opinia colegilor noştri fără niciun fel de problemă. Deci, în funcţie de ce va ieşi la referendum, ne vom supune majorităţii”, ne-a declarant Valeriu Partene, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” şi preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila.

Reamintim că, recent, Camera Deputaţilor a aprobat mult aşteptatul proiect al Legii salarizării unitare. Legea nu a adus însă bugetarilor majorările de salarii promise, ci doar amânarea creşterii lor pentru data de 1 ianuarie 2018. Aşadar, în Educaţie, lefurile nu vor mai creşte cu 50% de la 1 iulie 2017.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro