Mergi la conţinutul principal

Profesorii brăileni au spus “NU” grevei

• preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila, Valeriu Partene, ne-a declarat că nu au fost întrunite condiţiile pentru declanşarea acţiunilor de protest

 

Profesorii brăileni nu vor intra în grevă! Luna aceasta, Sindicatul “Învăţământ” Brăila a organizat un referendum pentru a-şi consulta membrii dacă sunt de acord cu declanşarea acţiunilor de protest şi, deşi sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu îşi respectă promisiunile, dascălii au spus “NU” grevei.

“Noi am consultat toţi membrii. Cu toate nemulţumirile generate de nemăsuratele promisiuni electorale: vouchere de vacanţă şi alocaţie de hrană pentru anul 2017, o creştere salarială de 20% la 1 iulie 2017, calculul sporurilor având drept bază nivelul salarial din decembrie 2016 etc., în urma referendumului doar 32,7% au fost de acord cu declanşarea acţiunilor de protest. Aşadar, rezultatul nu ne-a asigurat cadrul de legalitate pentru proteste. Noi am avut în ultima perioadă patru întâlniri cu decidenţii ţării, două în luna august şi două în septembrie, în care ni s-au promis anumite lucruri, acum aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Colegii noştri de la o altă federaţie au declarat că ei vor picheta pe 2 octombrie prefecturile din ţară, iar pe 4 octombrie sediul Guvernului. Sigur, şi noi vom fi alături de celelalte sindicate dacă acest lucru chiar se va întâmpla”, ne-a declarat Valeriu Partene, preşedintele sindicatului brăilean din învăţământ.

 

Promisiuni din partea Guvernului. Vouchere de vacanţă până la sfârşitul anului

Pe 22 septembrie, reprezentanţii Federaţiei “Spiru Haret” au avut o nouă întâlnire cu premierul Mihai Tudose şi cu miniştrii Educaţiei, Muncii şi Finanţelor, în care li s-a promis că vor primi voucherele de vacanţă până la sfârşitul anului.

“S-au tratat nişte negocieri deosebit de aprinse şi promisiunile guvernanţilor au fost că vom primi voucherele de vacanţă pentru 2017. Tichetele se vor produce în perioada următoare, astfel încât ele să fie înmânate oamenilor pentru anul 2017, iar acoperirea lor financiară să se facă din bugetul pe anul 2018. Deci aceste vouchere vor avea acoperire pentru un an de zile de la data emiterii lor şi toţi salariaţii din sistemul de învăţământ, de fapt toţi bugetarii, le vor putea folosi pentru vacanţa de anul viitor. Eu sper ca până la 1 noiembrie să le avem, că aşa s-au angajat “, ne-a precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro