"Noi, din informaţiile pe care le avem, la Brăila nu sunt probleme. Este adevărat că ne-am fi dorit ca plata să fie una onorabilă, aşa cum a fost şi anul trecut, însă înscrierea pentru bacalaureat s-a făcut cu mult înainte. Dar, sincer, având în vedere că suntem într-un an greu, credem că ar fi normal să fim responsabili pentru situaţia acesta, a examenului naţional de bacalaureat. Au fost nişte discuţii cu câteva zile în urmă, când situaţia era foarte incertă, când se spunea clar că nu era finanţat bacalaureatul. Deocamdată nu sunt situaţii deosebite, oameni care să vină şi să ne anunţe: Domnule, eu nu vin pentru că nu sunt plătit!, probabil că ai noştri colegi înţeleg situaţia, iar noi sperăm ca lucrurile să decurgă normal", a precizat liderul Sindicatului Învăţământ Brăila, Valeriu Partene.
Ministerul Educaţiei a hotărât ca pentru fiecare lucrare corectată, un profesor să primească 4 lei, iar pentru evaluarea orală să primească 2 lei. Anul trecut, profesorii corectori au primit 7,5 lei pentru fiecare lucrare evaluată, iar cei care au făcut parte din comisiile pentru examinarea orală, 4,7 lei.
Şi la capitolul supraveghetori pentru bacalaureat stăm bine, fiind destui profesori care s-au înscris. Inspectorul şcolar general, prof. Viorel Mortu, ne-a asigurat că nu sunt niciun fel de probleme în ceea ce priveşte supravegherea examenului de bacalaureat.