Mergi la conţinutul principal

Profesori din toata Europa s-au intilnit la Grupul Scolar "Saligny"

Un grup de 14 profesori din grupuri scolare europene au vizitat, in urma cu citva zile, Grupul Scolar "Anghel Saligny" pentru a participa la o faza a proiectului "ESQ-Enhancing school's quality on Europe", care se refera la invatarea pe tot parcursul vietii. Proiectul este in cel de-al doilea an de derulare, fiind coordonat de Grupul Scolar Industrial "Vrij Technisch Instituut" din Oostende-Belgia. Ca parteneri participa: Instituto Tecnico Commerciale Statale "Mario Rapisardi"-Italia, coordonator Laura Colombo si profesorii Claudio Natale, Raimondo Giunta, Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu-Finlanda, coordonator Nuutinen Voitto, profesori Paavo Varis, Seija Koskela, Marijatta Kallioinen, Ceir-Villarroel-Spania, prof. coordonator Cuadra Solis Jesus, Akasaray Anadolu Teknik Lisesi-Turcia, prof. coordonator H. Akinici, prof. Betul Citak, Sibel Ugurlu, Hakki Goktas. La vizita de la Braila au fost prezenti toti cei implicati in proiect.
In primul an de proiect au fost dezvoltate teme precum reducerea abandonului scolar, competente cerute de industrie si servicii, gestionarea diferentelor dintre elevi, evaluarea initiala a elevilor si stiluri de invatare. La reuniunea de la "Saligny" fiecare scoala a prezentat materiale realizate in cursul celui de-al doilea an de proiect, experimente realizate la clasa in situatii reale, studii de caz si exemple de buna practica. La intilnire, cei 14 profesori au discutat despre inscrierea elevilor in scoala, invatarea interactiva si prin cooperare si e-learning.
In cadrul intilnirii, profesorii coordonatori de la Braila, Florin si Michaela Gradinaru au facilitat o vizita la Muzeul Brailei, o excursie in judetul Tulcea si o alta in zona montana. La discutii si intilniri a fost prezenta si directoarea grupului scolar, prof. Petruta Simionescu. "Acest mod de lucru interactiv, critic si constructiv, organizat pe echipe multinationale va continua pe o gama larga de subiecte de interes pentru toate scolile participante si denota o abordare de dimensiune europeana a problematicii puse in discutie. Consider ca reuniunea a fost un real succes", a spus prof. Florin Gradinaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu