Mergi la conţinutul principal

Profesori din Spania, Portugaliași Turcia, în vizită la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”

* vizita face parte dintr-un proiect Erasmus * profesorii străini au avut ocazia să observe flora și fauna din Delta Dunării și Balta Mică a Brăilei, au discutat despre Ana Aslan, au participat la o șezătoare tradițională și la un cros umanitar * activitățile se vor finaliza cu o piesă de teatru pusă în scenă de elevi 

Începând cu 1 septembrie 2022, timp de doi ani, în Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” se derulează Proiectul Erasmus + MODEL TEACHERS 3.0, proiect cofinanțat de Comisia Europeană. Acest proiect are ca obiective creșterea capacității fiecărei școli de a oferi educație de calitate, consolidarea statutului profesorilor în școală cât și în afara ei, creșterea dimensiunii europene și păstrarea valorilor europene în cadrul comunităților școlare.

În această săptămână se desfășoară a treia mobilitate transnațională la care participă 13 profesori din  CEIP TORAL DE LOS VADOS Spania (coordinator),  AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE RIO TINTO Nº3 Portugalia și SULEYMAN TURKMANI ILKOKULU Turcia. Având în vedere că tematica mobilității este învățarea tradițională versus învățarea outdoor – metode și tehnici de predare, elevii din clasele Ia, IB, IIA, IIB, III A, V B, VII B, VIII A și VIII B au participat la activități experiențiale indoor, cât și outdoor, organizate cu mare măiestrie de Caplea Mariana, Stroe Daniela, Poașcă Angelica, Urse Florena, Bobocea Daniela, Vișan Daniela, Pascu Daniela, Istrati Elena și Ionescu Aliana.

Activitățile desfășurate au debutat cu observarea florei și faunei din Delta Dunării și BaltaMică a Brăilei  (Lecția ”O altfel de deltă”), Filmul unei povești nescrise- Cenaclul "Beyond Words - N.B.", pe urmele Anei Aslan – Tinerețe fără bătrânețe (10 elevi au preparat seruri și creme din uleiuri și ingrediente naturale), Șezătoarea Brăileană ( tradiții și obiceiuri brăilene, Caloianul), un cros umanitar și se vor finaliza cu activitățile  Slow Living (o piesă de teatru prin care elevi din clasa a IV AS vor transmite un mesaj privind starea de bine a unei vieți echilibrate) și Ateliere prieteniei.

Mulțumim partenerilor noștri, Administrația Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Centrul de Creație Brăila, Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, Primăria Brăila și Asociației de părinți.

„Dorim ca prin aceste activități și schimb de experiențe să întărim convingerea că actul educațional trebuie privit fără constrângeri, fără bariere între școli, astfel încât toți elevii să se simtă confortabil la școală cât și-n afara ei pentru a înregistra progrese”, a spus directorul școlii Nicoleta Dincă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro