Mergi la conţinutul principal

Prof. Ionel Filip: «Pro România vine cu un model nou pe scena politică»

• cu o vechime în învăţământ de 37 de ani, profesorul brăilean Ionel Filip a decis să intre pe scena politică • acesta s-a înscris în Pro România şi a explicat că în spatele deciziei stă viziunea pe care partidul lui Victor Ponta o promovează

 

Ionel Filip este profesor I, gradul 1, la Liceul de arte “Hariclea Darclée” din Brăila, secţia de Muzică. Acesta are o vechime în învăţământ de 37 de ani şi de-a lungul anilor a avut diferite funcţii în conducerea liceului. Pe lângă activitatea la catedră trebuie precizat că Ionel Filip face parte şi din Orchestra Filarmonicii “Lyra-George Cavadia”. Brăileanul a decis recent să intre în proiectul politic Pro România al fostului premier Victor Ponta, pentru că a apreciat viziunea partidului, dar şi pentru a-l sprijini la Alegerile Europarlamentare pe ex-prim-ministrul Mihai Tudose, brăileanul nostru.

 

Redactor: De ce aţi intrat în Pro România?

 

Filip: Am intrat în Pro România datorită viziunii noi pe care o promovează. Întotdeauna am crezut în potenţialul uman şi natural al României. Cred că în România se pot aplica proiecte concrete pentru dezvoltarea ţării în toate domeniile. Pro România vine cu un model nou pe scena politică prin promovarea unei gândiri de incluziune socială, factură liberală în economie şi progresistă în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile fundamentale. Cred în oamenii care au avut iniţiativa de a aduce Pro România pe scena politică. Pe toţi ceilalţi i-am văzut de-a lungul celor 30 de ani. Cred că România are resurse umane foarte preţioase care trebuie să iasă în faţă cu viziuni adaptate scenei politice europene şi mondiale.

 

R: De ce îl susţineţi pe deputatul Mihai Tudose pentru un loc în Parlamentul European?

 

Filip: Îl susţin pe deputatul Mihai Tudose pentru un loc în Parlamentul European pentru calitaţile sale atât ca om politic cât şi ca profesionist în domeniul său de activitate din afara politicului. L-am admirat pentru toate iniţiativele de pe vremea cât a fost prim ministru al României, pentru perseverenţa de a duce la final ce a promis. Este brăilean şi cred că va face tot ce va putea pentru a reintroduce Brăila în circuitul oraşelor dezvoltate din România.

 

R: Consideraţi că este suficientă creşterea salariilor pentru a mulţumi profesorii din România?

 

Filip: Aceasta este o problemă sensibilă. Cred că profesorii ar fi în primul rând mulţumiţi dacă, după cei 30 de ani, ar exista o stabilitate în sistemul de învăţământ. Referitor la salarii, toţi ne-am dori să avem salarii decente. Cred că încă suntem priviţi ca fiind cei care în cadrul societăţii NU PRODUCEM, deci nu am fi îndreptăţiţi să avem creşteri salariale. Încă se poartă discuţii privitoare la modul cum să fim plătiţi, nicidecum la o creştere salarială. Profesorii au multe nemulţumiri, nu numai privitoare la salarizare. Nu facem discuţii acum, nu este cazul. Mi-aş dori ca tinerii care doresc să intre în sistem să nu aibă de trecut prin ce am trecut noi, pentru că tinerii sunt resursa strategică a ţării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro