Mergi la conţinutul principal

Produs "made in Braila", incununat de succes pe scena Capitalei

Simbata, pe 11 octombrie, dupa aproape doi ani de la primul spectacol de acest gen la Braila, acordurile concertului Mozart Rocks au sunat in capitala, la Sala Radio. Fiul lui Nicu Teodorescu, dirijorul orchestrei Lyra si presedintele Societatii Filarmonice Lyra, Constantin Teodorescu, care a avut pentru prima oara ideea unui astfel de concert, a reusit sa stringa sub bagheta maestrului dirijor la Opera Romana, Tiberiu Soare, nu mai putin de sase tineri chitaristi romani, care au concertat alaturi de Orchestra Nationala Radio. Manifestarea a fost prilejuita de aniversarea a 125 de ani de activitate a Societatii Filarmonice Lyra, care recent si-a reluat activitatea de organizare de concerte de muzica simfonica in Braila.
Sala Radio, imbracata in straie de sarbatoare, a fost arhiplina. Spectatori de toate virstele au intrat rapid in comuniune cu artistii care au urcat pe scena, Remus Carteleanu, cunoscut din Laura Stoica Band, Horea Crisovan, chitaristul trupelor Blazzaj si Bio, Cezar Popescu si Adrian Ciuplea de la Vita de Vie, Sorin Voinea, Andrei Ilie, Dan Ionescu, Calin Grigoriu si Alexandru Cotoi.
S-a cintat Mozart, Jeff Beck, Bach, Sartori, Strauss, Bizet, Hendrix, Brian May, Yngwie Malmsteen, Beethoven, Shostakovich, Lucio Dalla, Brahms si chiar Pink Floyd.
Punctul culminant al spectacolului a fost atins atunci cind au urcat pe scena toti artistii pentru a aduce, impreuna, un omagiu lui Richard Wright, prin piesa "Comfortably Numb". Dupa un concert de doua ore, un sunet foarte bun, un spectacol de lumini magic, organizatorul evenimentului, Constantin Teodorescu, a multumit participantilor si spectatorilor, iar ultimele cuvinte adresate au incalzit si mai mult sufletul publicului: "Ne vedem data viitoare la Beethoven Rocks, speram la Sala Palatului". In loja oficiala au putut fi zarite oficialitati, consilieri ai prim-ministrului si ai presedintelui Romaniei, secretari de stat, presedinti de agentii guvernamentale, ambasadori, alte personalitati.
La finele concertului, publicul a aplaudat minute in sir echipa care le-a oferit momente de neuitat.
Sponsorii concertului au fost Compania Nationala Posta Romana, Orange Romania, Omnilogic si Romfilatelia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu