Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) Brăila declară că susţine întru totul acţiunile de protest ale Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, privind respectarea de către Guvernul României a nivelului maxim admis de Uniunea Europeană pentru plăţile complementare. Conducerea APA Brăila e convinsă că următorii pe listă sunt agricultorii din producţia vegetală, chiar dacă Ministerul Agriculturii a amânat, deocamdată, luarea unei decizii în această privinţă. "APA Brăila, ca majoritatea asociaţiilor judeţene ale agricultorilor din sectorul vegetal, membre LAPAR, atrage atenţia că o asemenea atitudine din partea Guvernului României, în contextul în care agricultura constituie un pilon important de combatere a crizei economice, reprezintă o mare greşeală strategică pentru viitorul economic al României. În plus, atrage atenţia tuturor responsabililor politici că România se află încă într-un handicap substanţial pe piaţa produselor agricole europene, atât din cauza nivelului tehnologic scăzut cât, mai ales, din cauza susţinerii financiare mult sub nivelul celorlalte ţări europene cu potenţial agricol. Agricultura, în toate ramurile sale, este serios afectată de seceta atmosferică şi pedologică, iar producţia anului viitor este direct condiţionată de resursele financiare, necesare atât pentru suplimente tehnologice, cât şi pentru acoperirea diferenţelor de producţie", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei. În contextul unei astfel de poziţionări cu referire la nemulţumirile colegilor din zootehnie, organizaţia a punctat că, alături de celelalte asociaţii membre LAPAR şi împreună cu celelalte federaţii reprezentative din agricultură, este decisă să participe activ la orice gen de manifestare menită a atrage atenţia Ministerului Agriculturii, celui al Finanţelor dar şi Guvernului, asupra responsabilităţii luării unei decizii contrare intereselor agriculturii şi agricultorilor români. De aceea, APA Brăila cheamă toate federaţiile reprezentative ale agricultorilor să se alăture tuturor manifestărilor şi revendicărilor legitime privind perspectivele agriculturii şi agricultorilor şi solicită, în numele acestora, o întâlnire de urgenţă cu premierul Emil Boc.
Reamintim că aproximativ 500 de crescători de bovine ameninţă cu pichetarea Ministerului Agriculturii în cursul acestei săptămâni dacă nu primesc cel puţin 700 de lei/cap de animal ca Plată Naţională Directă Complementară (PNDC). Conform proiectului de lege postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, subvenţia care ar urma să fie acordată în acest an este de numai 460 lei/cap de animal, adică sub nivelul anului 2009, când era de 571 lei/cap de animal.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.