Mergi la conţinutul principal

Producătorii şi distribuitorii de energie electrică, verificaţi de ITM

Şase unităţi de producere şi distribuţie a energiei electrice, în care îşi desfăşoară activitatea 67 de lucrători, dintre care două femei, au fost verificate în luna iunie de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila. Acţiunile sunt planificate în perioada iunie-noiembrie.
Tendinţa de creştere a frecvenţei şi gravităţii accidentelor de muncă înregistrate în sectorul energetic a fost factorul determinant în luarea deciziei de a declanşa acţiunea de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile de profil respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care sunt implementate de către angajator, la locul de muncă, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă.
Au fost verificaţi cu prioritate angajatorii din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice care desfăşoară:
lucrări de mentenanţă în unităţile de producţie a energiei electrice; - lucrările în instalaţiile electrice aflate în exploatare, cu scoaterea de sub tensiune; lucrările în instalaţiile electrice aflate în exploatare, fără scoaterea de sub tensiune; lucrări la înălţime la liniile electrice aeriene; lucrări în cazul deranjamentelor şi avariilor din instalaţiile electrice; lucrări în staţii electrice, posturi de transformare, puncte de alimentare etc.
"S-a constatat că angajatorii respectă, în mare parte, prevederile legislative, dar au fost constatate şi unele neconformităţi pentru care s-au stabilit termene de realizare. Activităţile din sectorul energetic, datorită complexităţii şi riscurilor specifice, sunt, la nivel european, activităţi în care afecţiunile suferite de lucrători ca urmare a accidentelor de muncă tind să fie mult mai grave decât în alte sectoare ale economiei naţionale, de cele mai multe ori accidentele soldându-se cu pierderea vieţii lucrătorilor. În acest sens, în cursul lunii iunie, ITM Brăila a efectuat un număr de 6 controale la un număr de 6 angajatori. Acţiunile vor continua în lunile următoare", se precizează în comunicatul de presă emis de instituţie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro