Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii string rindurile

Ieri, am primit la redactie mai multe comunicate de presa din partea unui numar impresionant de magistrati care-si desfasoara activitatea in cadrul mai multor servicii teritoriale anticoruptie, care s-au alaturat initiativei colegilor lor de la structura centrala, in sprijinul procurorului sef al Sectiei a II-a (sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie), Doru Florin Tulus.
Le redam integral:
Brasov. Urmare propunerii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de catre Ministrul Justitiei - domnul Tudor Alexandru Chiuariu care a solicitat revocarea din functie a domnului Doru Florin Tulus - procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii si ofiterii de politie judiciara din cadrul Serviciului Teritorial Brasov se alatura protestului colegilor din structura centrala exprimat in data de 8.05.2007 prin intermediul comunicatului de presa si sustin neconditionat criticile privitoare la maniera de actiune si atitudinea Ministrului Justitiei.
Procuror sef: Valentin Horia Selaru, Procurori: Marius Sulu, Cristina Anghel-Dobrescu, ofiteri de politie judiciara: Gheorghe Gugiu, Ionel Furica, Sandu Mihai Bucurenciu, Florin Negrea.

Bucuresti. Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Bucuresti isi exprima dezaprobarea fata de modul total neprofesionist si nefondat in care Ministrul Justitiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din functie a d-lui Doru Florin Tulus, actiune prin care aduce atingere atat bunei functionari a institutiei cat si in principal luptei impotriva coruptiei. Avind in vedere ca activitatea Directiei Nationale Anticoruptie in acest sens a fost apreciata pozitiv, in repetate randuri, de catre Comisia Europeana, consideram ca propunerea de revocare este nejustificata.
Procuror sef serviciu Surdu Adrian Marius, Procuror sef birou Cristudor Dumitru, Procurori Soare Aurel, Procuror Ciobanu Gheorghe, Procuror Cojocaru Dragos.

Cluj. Procurorii Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie isi exprima protestul fata de maniera netransparenta si nemotivata, prin care Ministrul Justitiei a incercat obtinerea avizului Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea revocarii din functie a domnului procuror sef sectie Doru Tulus.
Apreciem modalitatea in care a actionat Ministrul Justitiei ca fiind o imixtiune in activitatea Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, ne manifestam sprijinul fata de domnul procuror sef Doru Tulus.
Procuror sef serviciu Crin Nicu Bologa, Procurori Elena Botezan, Florin Magyar, Anca Marincean, Laura Oprean, procuror delegat Gabor Bogdan.

Craiova. Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Craiova si Biroului Teritorial Tg. Jiu ale Directiei Nationale Anticoruptie se aliaza protestului formulat de procurorii din cadrul Structurii Centrale a Directiei Nationale Anticoruptie prin care a fost exprimata profunda dezaprobare fata de maniera brutala si conjuncturala in care Ministrul Justitiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din functie a domnului procuror sef sectie Doru Florin Tulus.
Procuror sef serviciu Cristina Scarlat, procuror sef birou Danut Volintiru, procurori Roberta Nicolescu si Cristian Bertha.

Oradea si Satu Mare. Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea si Biroului Teritorial Satu Mare ale Directiei Nationale Anticoruptie isi exprima ingrijorarea fata de modul in care se incearca revocarea din functie a procurorului sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, fara o analiza si verificare a activitatii acestuia, pentru motive care nu au nici o legatura cu instrumentarea urmaririi penale. Solicitam Consiliului Superior al Magistraturii, ca garant al independentei justitiei, sa apere demnitatea profesionala a procurorilor si sa ii protejeze de eventuale imixtiuni, de orice natura, in cercetarea cauzelor penale.
Procuror sef serviciu Moldovan Ioan, procuror sef birou Sigheartau Tiberiu, procurori Chirculescu Dan, Popovici Victoria-Minodora si Iancu Marius.

Timisoara. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara isi exprima ingrijorarea cu privire la o posibila imixtiune a politicului in activitatea procurorilor prin propunerea de revocare din functie a d-lui procuror sef sectie Doru Florin Tulus, fara o verificare prealabila a activitatii desfasurate de acesta de catre Consiliul Superior al Magistraturii.
Procuror sef serviciu Speriusi Vlad Vasile, procurori Zamfirescu Liliana, Muntean Florian, Fackelman Mihaela.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii