Procurorii se opun liberării lui Stancu din penitenciar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Procurorii se opun liberării lui Stancu din penitenciar

După ce, în ziua de Sfântul Ilie, judecătorii vrânceni au admis propunerea Comisiei de la Penitenciarul Focşani şi au dispus liberarea condiţionată a lui Gheorghe Bunea Stancu, două zile mai târziu procurorii au declarat apel, spulberând, cel puţin pentru moment, speranţele fostului preşedinte al CJ Brăila de a scăpa de puşcărie.
Surpriză în dosarul de liberare condiţionată a fostului preşedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu, deţinut în Penitenciarul Focşani, care, în ziua de miercuri, 20 iulie 2016, obţinuse o decizie judecătorească favorabilă, urmând ca, în câteva zile să fie liberat condiţionat din penitenciar. Vineri, 22 iulie 2016, reprezentanţii acuzării au declarat apel împotriva sentinţei Judecătoriei Focşani, astfel că procesul se va muta la Curtea de Apel Galaţi, care va lua o decizie în legătură cu soarta condamnatului Gheorghe Bunea Stancu. Dacă judecătorii vor respinge apelul procurorilor, Stancu ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după un an şi trei luni de la încarcerare. Surse din cadrul Penitenciarului Focşani ne-au confirmat faptul că, în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, una din părţile implicate a declarat apel.
Reamintim că săptămâna trecută, chiar în ziua de Sfântul Ilie, magistraţii Judecătoriei Focşani au admis propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani şi au dispus liberarea condiţionată a condamnatului Gheorghe Bunea Stancu, deţinut în Penitenciarul Focşani, "din pedeapsa de 3 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală 1043/2013, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii la Legea pentru prevenirea faptelor de corupţie (Legea 78/2000)".

Este vorba de dosarul "Mită la PSD"

Potrivit sentinţei pronunţate miercuri, 20 iulie 2016, la Judecătoria Focşani, judecătorii au dispus punerea în libertate a lui Gheorghe Bunea Stancu de sub puterea mandatului de executare a închisorii nr. 1690/2015, emis de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Dacă procurorii n-ar fi declarat apel, decizia magistraţilor vrânceni ar fi rămas definitivă la trei zile de la comunicarea condamnatului Bunea Stancu, aflat încă de anul trecut în Penitenciarul Focşani.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost încarcerat la începutul lunii aprilie 2015, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, în dosarul "Mită la PSD". În seara zilei de 2 aprilie 2015, Stancu a fost ridicat de acasă, încătuşat şi dus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, pentru perioada de carantină, iar o lună mai târziu, a fost mutat în Penitenciarul Focşani. În acea perioadă, Stancu fusese citat într-un alt dosar penal, "Stancu vs. DNA", aflat pe rolul Tribunalului Vrancea.
În dosarul "Stancu vs. DNA", fostul şef al CJ şi lider al PSD Brăila este judecat pentru infracţiuni de corupţie, alături de alţi funcţionari brăileni, salariaţi ai Consiliului Judeţean, pentru acordarea unor contracte preferenţiale, prejudiciul estimat de procurorii DNA Galaţi fiind de aproape 3 milioane de lei.
În august 2015, procurorii DNA Galaţi l-au trimis din nou în judecată pe Gheorghe Bunea Stancu, împreună cu directorul economic al CJ Brăila, Alina Daniela Rusu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. În opinia procurorilor DNA, cei doi au aprobat finanţarea nelegală a SC "Club Fotbal" Brăila şi a Asociaţiei Handbal Club "Dunărea" Brăila. Potrivit procurorilor, Gheorghe Bunea Stancu ar fi întocmit mai multe acte ce au condus la obţinerea de foloase patrimoniale necuvenite pentru cele două cluburi sportive, constând în încasarea sumei totale de 7.492.360 lei şi darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism. Gheorghe Bunea Stancu mai este inculpat într-un dosar penal împreună cu omul de afaceri Ioan Niculae, pentru trafic de influenţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro