Zilele în libertate ale fiului liderului interlopilor din Vidin, Daniel Buricea, cunoscut drept "Haret Junior", s-au cam terminat. Ieri, interlopul care a făcut scandal în clubul de pe strada Mihail Sebastian şi împreună cu cei patru apropiaţi ai săi l-au altoit bine pe patron, au ajuns în spatele gratiilor. Asta după ce magistraţii Tribunalului Brăila au admis recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila formulat împotriva deciziei Judecătoriei care a respins propunerea de arestare a scandalagiilor, motivând că nu prezintă pericol pentru ordinea publică. După cum ne-a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, Georgica Ciuciumiş, ieri, Tribunalul Brăila a admis recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor. Daniel Buricea, Ionel Vioreanu, Adrian Lacurezeanu, Daniel Marian Lungu şi Florin Udrea vor sta în spatele gratiilor pentru o perioadă de 29 de zile. În plus, a adăugat sursa citată, magistraţii au fost de acord cu propunerea procurorilor de schimbare a încadrării juridice a faptelor comise de bătăuşi, ei fiind cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în formă agravantă, lovire sau alte violenţe şi distrugere. La scurt timp de la pronunţare, toţi cei cinci indivizi au fost preluaţi de poliţişti şi cazaţi în arest, chiar dacă atunci când s-a dat verdictul, Buricea şi amicul său Daniel Lungu nu erau la instanţă, fiind săltaţi ulterior.
De data aceasta, judecătorii Tribunalului au admis motivele de recurs invocate de procurori, care au adus probe temeinice pentru a dovedi că lăsarea în libertate a celor 5 indivizi prezintă pericol pentru ordinea publică. "Pericolul pentru ordinea publică reprezintă temerea că, odată puşi în libertate, inculpaţii să comită fapte penale, ori ar declanşa puternice reacţii în rândul opiniei publice determinate de faptele săvârşite şi starea de libertate. În primul rând gravitatea concretă a faptelor comise, iar, în al doilea rând, circumstanţele personale ale inculpaţilor (antecedente penale, atitudinea inculpaţilor în timpul urmăririi penale)", se arată în documentul semnat de procuror Gheorghe Velea. Potrivit procurorului, se constată că inculpaţii Daniel Buricea şi Daniel Lungu au săvârşit, cu intenţie, o nouă infracţiune, primul aflându-se în curs de judecată, fiind pus în libertate sub control judiciar, iar cel de-al doilea a săvârşit prezenta faptă în stare de recidivă postcondamnatorie. Procurorii au mai precizat că prin infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice comisă, inculpaţii au creat o stare de pericol deosebită. În plus, inculpaţii cu mai comis, în concurs, infracţiunile de distrugere şi lovire sau alte violenţe. Mai mult de atât, au adăugat procurorii, inculpaţii au făcut declaraţii nesincere, încercând să conducă la ideea provocării, ei nefăcând altceva decât să se apere. De exemplu, Daniel Buricea a declarat că, de fapt, el a fost jignit de partea vătămată Iura D., care l-a tras de tricou, ameninţându-l că îl bate, fiind nevoit să riposteze, după care au intervenit şi amicii săi.
Reamintim că vineri noaptea, supărat că nu i-a dat pahare să-şi bea vinul adus de acasă, Daniel Buricea, fiul liderului interlopilor din Vidin, l-a rupt în bătaie pe barmanul de la Red Velvet. Interlopul şi alţi patru apropiaţi, Ionel Vioreanu (cu antecedente penale), Adrian Lacurezeanu, Daniel Marian Lungu (recidivist) şi Florin Udrea l-au altoit bine pe bărbatul care a îndrăznit să îi refuze, provocând şi distrugeri în club.
Încă o lovitură pentru Daniel Buricea
Procurorii brăileni îi mai pregătesc lui Buricea încă o surpriză neplăcută. Ea este legată de dosarul aflat pe rolul instanţei, dosar în care interlopul este acuzat că, în 2009, a lipsit de libertate o tânără, pe care a luat-o cu forţa de pe Plaja Lipovenească. Mai exact, procurorii solicită Tribunalului revocarea liberării provizorii sub control judiciar a inculpatului, care reuşise astfel să scape de arest pentru fapta comisă în urmă cu doi ani. "Pe perioada liberării provizorii sub control judiciar, inculpatul Daniel Buricea a săvârşit, din nou, o infracţiune cu intenţie, pentru care este urmărit penal", motivează procurorii. Vis-a-vis de această cerere, instanţa urmează să se pronunţe.
În dosarul privind lipsirea de libertate, faptă comisă în 2009 (când Daniel Buricea a fost acuzat chiar de viol însă, între timp, victima şi-a retras plângerea), fiul liderului interlopilor din Vidin a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani de închisoare, în urma apelului a primit cu un an mai puţin, însă acum urmează recursul la Curtea de Apel Galaţi.