Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii DIICOT Cluj sustin ca judecatorii braileni tergiverseaza nejustificat dosarul Gazeta

Surse judiciare din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Cluj (DIICOT) au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, ca judecatorii de la Tribunalul Braila tergiverseaza in mod nejustificat solutionarea dosarului prin invocarea unor chestiuni (sechestrul de exemplu) care pot fi solutionate doar odata cu judecarea fondului cauzei.
Conform acelorasi surse, cererile, adresele facute de Tribunalul Braila catre DIICOT privesc un dosar disjuns si care nu are legatura cu dosarul pe care-l judeca instanta de la Braila.
Conform surselor judiciare citate, in curind se implineste un an de cind a fost sesizata instanta de la Braila si nici macar nu a fost citit actul de sesizare a instantei, respectiv rechizitoriul. Aceste tergiversari ar avea scopul de a face partile vatamate sa renunte la proces.

Procurorii risca sa fie amendati

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj ar putea fi amendati daca pina la urmatorul termen din dosarul "Gazeta" nu vor returna bunurile ridicate de la trustul de presa "Gazeta", a decis, vineri, Tribunalul Braila.
"Instanta a decis sa solicite inca odata procurorilor DIICOT Cluj sa ne restituie toate bunurile ridicate in urma cu un an. In caz contrar, vor fi amendati", a declarat, la iesirea din sala de judecata, Liviu Man, inculpat in dosarul Gazeta.
La termenul de vineri, procesul a fost din nou aminat, deoarece doi dintre avocatii partilor vatamate nu s-au prezentat la proces.
Inca din vara, Tribunalul Braila a cerut procurorilor clujeni, printr-o adresa, sa specifice daca au un act prin care au preluat mijloacele de proba. De asemenea, Tribunalul Braila a cerut DIICOT sa restituie trustului bunurile ridicate la perchezitiile facute in sediile ziarelor, in 30 octombrie 2006, in masura in care respectivele obiecte nu mai constituite probe.
In dosarul Gazeta, alaturi de presedintele trustului, Liviu Man, mai sint judecati, in calitate de ziaristi sau directori ai trustului, Aurel Muresan, Dorel Alexandru Vidican, Ioan Otel, Calin Dan Pircalab, Aurelian Grama, Anca Elena Cocut, Adrian Avarvarei si Memoranda Suppllexa Onac. Acuzatiile se refera la infractiunile de asociere la un grup infractional organizat si santaj calificat in forma continuata.
Procurorii au stabilit ca ziaristii au constituit un grup infractional organizat, iar din anul 2004 si pina in noiembrie 2006 ar fi constrins 43 de persoane, in 53 de cazuri, sa incheie contracte de publicitate cu trustul.
La inceputul lunii martie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa stramute la Tribunalul Braila dosarul " Gazeta".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii