Mergi la conţinutul principal

Gunoaiele de lângă McDonald's, fără soluție

• un container pentru colectare selectivă care se afla în zonă a fost mutat, pe locul ocupat de acesta urmând să se amenajeze o pizzerie, din câte se pare • cert este că, deocamdată, mulți dintre locatari continuă să își arunce gunoaiele tot acolo, stricând aspectul domeniului public din apropierea unor centre comerciale intens frecventate

 

 

 

În zona dintre blocul B24 și McDonald's, din Bariera Călărașilor, există o alee pietonală care duce la supermaketurile din apropiere, iar pe spațiul verde limitrof cu această alee a existat până deunăzi un container pentru depunerea selectivă a deșeurilor. Evident că nu s-a respectat niciodată această procedură, iar respectiva dotare era permanent înconjurată de mizerie și gunoaie ce se întindeau pe zeci de metri, de-a lungul aleii din spatele blocului. De câteva zile, însă, amintitul container a fost mutat de pe respectivul amplasament, în urma sa strângându-se o ditamai grămada de gunoaie. Iar de aici au început întrebările și nemulțumirile locatarilor ce s-au văzut nevoiți să-și ducă resturile menajere (și nu numai) la circa 150 de metri distanță. “În blocurile de aici sunt mulți bătrâni și pensionari cărora le vine greu să meargă atâta distanță”; “Ar fi bine dacă Primăria ar ceda câteva locuri din parcarea aflată în spatele postului Trafo, pentru readucerea mai aproape a containerului”; “Avem și nesimțiți, inclusiv de la casele din zonă care, noaptea, aruncă gunoaie și mizerie peste tot” - sunt doar câteva dintre opiniile exprimate de locatarii nemulțumiți și consemnate de un reporter al cotidianului nostru.

Cât privește situația acelui teren, unde se zice că va fi o pizzerie, George Bălan, administratorul Asociației de Proprietari nr. 534, din Blocul 24, ne-a declarat următoarele: “Terenul unde, o vreme, au fost acceptate niște pubele și apoi containerul este, din punct de vedere legal, în proprietate privată și nu se mai poate reveni la situația anterioară. Pentru stoparea aruncării aiurea a gunoaielor, singura soluție este instalarea unei camere de luat vederi, iar cei surprinși să fie aspru amendați”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro