Mergi la conţinutul principal

Procurori din DIICOT se alătură protestului judecătorilor

Mai mulţi procurori DIICOT au semnat un protest, prin care se alătură judecătorilor, ei fiind nemulţumiţi de situaţia în care se află sistemul judiciar, conducerea Direcţiei spunând că cei 230 de procurori sunt consultaţi, în prezent, cu privire la acţiunea declanşată la nivel central.

În protestul angajaţilor DIICOT, publicat pe site-ul AMR, se arată că procurorii, personalul auxiliar şi celelalte categorii de salariaţi se alătură protestelor judecătorilor şi acuză "criza acută în care guvernanţii au adus sistemul judiciar".
Potrivit protestului, volumul de activitate a procurorilor a crescut de la an la an, însă resursele umane s-au diminuat. "Nu înţelegem în ce constă situaţia de criză cu care pretinde că se confruntă puterea executivă, atâta vreme cât numărul ministerelor, al agenţiilor guvernamentale şi al posturilor din cadrul acestora a crescut, personalul unora dintre ele fiind şi premiat, iar sistemului judiciar i se refuză constant finanţarea posturilor vacante, plata drepturilor salariale, asigurarea unei logistici adecvate, încercându-se de către guvernanţi doar marginalizarea şi cuplabilizarea sa, contrapunerea acestuia societăţii, precum şi tentative de dezbinare", se arată în scrisoarea de protest.

Astfel, angajaţii DIICOT solicită celorlalte puteri ale statului, în special Guvernului, să găsească soluţii pentru rezolvarea crizei, spunând că nu pot accepta luarea de măsuri cu caracter selectiv, care să se răsfrângă numai asupra personalului din justiţie şi care să afecteze direct stabilitatea statului şi a magistraţilor.

Asociaţia Magistraţilor din România susţine protestul procurorilor şi anunţă, pe site-ul său, că dat fiind că procurorii DIICOT au solicitat să devină membrii ai AMR şi deoarece Parchetul de pe lângă ICCJ deliberează încă solicitarea acestora de a li se permită să-şi facă public protestul, până la discutarea cererilor de înscriere, luni, Asociţia a hotărât publicarea documentului.

Conducerea DIICOT recunoaşte că există probleme, dar susţine că este prea devreme să se vorbească despre un protest. "La acest moment, este în derulare procedura de consultare a celor 230 de procurori DIICOT, declanşată după ce 24 de procurori de la nivelul structurii centrale şi-au exprimat un punct de vedere în sensul protestului. De abia după finalizarea consultării vom şti exact care este punctul de vedere al majorităţii, până atunci fiind prematur să numim protest acţiunea celor 24 de procurori", a declarat, pentru NewsIn, procurorul şef adjunct al DIICOT, Cătălin Borcoman.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro