Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul tentativei de omor de la Tribunal s-a mutat la Curtea de Apel

Participant activ la scandalul din decembrie anul trecut, de la Palatul de Justitie, cind peste 100 de interlopi din Radu Negru, Varsatura si Ansamblul Buzaului s-au incaierat, dind peste cap actul de justitie, recidivistul Costel Gheorghe, simpatizant al gruparii "Catali" inca din anul 2003, a fost condamnat la o pedeapsa rezultanta de 9 ani si 6 luni de inchisoare, pentru port ilegal de arma alba si tentativa la infractiunea de omor calificat. Potrivit anchetatorilor, in ziua de 15 decembrie 2006, Gheorghe l-a injunghiat pe Vasile Tincu, zis "Saolin", din gruparea adversa, dupa ce victima incercase sa-i ia apararea lui Costica Buricea, seful interlopilor din Radu Negru. Acelasi individ mai este trimis in judecata, alaturi de alti 12 insi, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii si ordinii publice. Dupa pronuntarea sentintei, Costel Gheorghe a declarat apel, astfel ca, din iulie a. c., procesul tentativei de omor de la Tribunalul Braila s-a mutat la Curtea de Apel Galati.

"Saolin" i-a salvat viata lui Costica Buricea

Reamintim ca la procesul interlopilor din Radu Negru si Varsatura sosisera, in dimineata zilei de 15 decembrie 2006, zeci de indivizi din ambele grupari rivale (anchetatorii spun ca au fost, afara de inculpati si martori, vreo 80 de "baieti de cartier"), astfel ca fortele de ordine erau in inferioritate numerica. Cu toate acestea, desi erau doar sase, jandarmii prezenti la Tribunal au reusit sa limiteze conflictul iscat intre bande, fara ca acesta sa se transforme intr-o baie de singe. La scurt timp, zona a fost impinzita de "mascati" de la DPIR si Jandarmerie, care au preluat controlul.
Recidivistul Costel Gheorghe le-a declarat anchetatorilor ca, inainte de a-l lovi pe "Saolin", ar fi fost el insusi batut in doua reprize de catre fratii Buricea si alti doi tovarasi de-ai lor, "Maghighi" si "Neveu", in apropierea Palatului de Justitie. N-a putut insa dovedi aceste afirmatii. El a mai spus ca, la un moment dat, i-a urmarit pe Costica si Ghita Buricea pe treptele Tribunalului, ca sa se razbune. Acestia erau insotiti de "Maghighi" si "Neveu", care au inceput sa-l scuipe si sa-l injure. Intre cei doi s-a interpus Vasile Tincu, zis "Saolin", de 17 ani, membru al clanului din Radu Negru. Pustiul i-a salvat, practic, viata lui Costel Buricea. Vasile Tincu a fost injunghiat in torace, chiar pe holul dintre usile de acces in Palatul de Justitie si tirit apoi catre scarile institutiei. Desi incoltit de fortele de ordine, autorul tentativei de omor a reusit sa arunce cutitul fiind, la rindu-i, lovit in cap de catre Viorel Gagu.
Ajutat de prieteni, "Saolin" a fost transportat in stare grava la spital, medicii constatind ca a fost injunghiat de trei ori si ca leziunile i-au pus viata in primejdie. Vasile Tincu a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale. Lovit in incaierare, Costel Gheorghe a avut la rindul sau nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale. Alti membri ai clanurilor rivale au fost, de asemenea, raniti in scandalul de la Palatul de Justitie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii