Mergi la conţinutul principal

Procesul incaierarii de la Palatul de Justitie, aminat din pricina unui avocat absent

Intrerupt timp de citeva saptamini din pricina vacantei judecatoresti, procesul scandalului din decembrie 2006, de la Palatul de Justitie a debutat, ieri, printr-o aminare, din pricina unei cereri depuse de avocatul lui Marian Cristea zis "Cioara". Intrucit respectivul nu s-a putut prezenta la proces si, in plus, au lipsit si martorii citati, presedintele completului de judecata a fost nevoit sa dea un nou termen, pentru inceputul lunii octombrie, urmind ca martorii sa fie citati din nou, cu mandat de aducere, precizeaza purtatorul de cuvint al Judecatoriei Braila, magistrat Corina Iconaru.
Cap de lista in dosarul incaierarii de la tribunal sint fratii Ghita si Costica Buricea, dosar pentru finalizarea caruia, la urmarirea penala, au fost audiate nu mai putin de 50 de persoane. In afara de cei doi, mai sint inculpati 13 insi din ambele grupari rivale, acuzati initial de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a ordinii publice si port ilegal de arme albe.
In ziua de 15 decembrie 2006, precizeaza acuzarea, gastile din Radu Negru si Varsatura s-au intilnit intimplator la Palatul de Justitie. Costica Buricea urma sa fie audiat in dosarul de ultraj la seful DPIR, comisarul Stirbu. Afara de cei chemati oficial, cu citatie, mai erau in zona vreo 80 de interlopi, spun anchetatorii, veniti sa-si sustina "tovarasii". Membrii celor doua grupari rivale au ocupat pozitii opuse in "sala pasilor pierduti", altii s-au postat pe treptele tribunalului. Pina sa ajunga in zona fortele de ordine, interlopii au spart geamurile de la usa de acces, s-au lovit reciproc, inclusiv cu sabii si cutite si au blocat intrarea in tribunal, unii dind buzna in salile de judecata si in birouri.
Inculpatii in dosarul scandalului petrecut in decembrie 2006, la Palatul de Justitie, au fost pusi in libertate pe data de 14 noiembrie 2007, dupa ce judecatorul a schimbat incadrarea juridica a faptei pusa pe seama lor, din ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, in incaierare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu