Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul fostului presedinte irakian, Saddam Hussein, a fost reluat la Bagdad

Fostul presedinte irakian Saddam Hussein a refuzat, luni, sa pledeze vinovat sau nevinovat, dupa citirea rechizitoriului, in timpul celei de-a 24-a audieri in procesul sau, care de desfasoara la Bagdad, relateaza AFP.
Judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahman a facut o prezentate detaliata a invinuirilor formulate impotriva fostului dictator, acuzat de "crime impotriva umanitatii" pentru ca a ordonat torturarea si executarea unor tarani siiti din satul Dujail.
Saddam Hussein a ascultat impasibil si atent prezentarea rechizitoriului, inainte de a refuza sa raspunda la intrebarea daca pledeaza vinovat sau nevinovat.
"Nu pot sa raspund prin "da" sau "nu" la asemenea acuzatii care se reintorc la inceputurile procesului si nu tin cont de toate marturiile pe care le-am ascultat", a declarat el ridicindu-se de pe scaun, in boxa acuzatilor, unde se afla singur la deschiderea sedintei, putin dupa ora 11.00 (10.00 ora Romaniei).
"Aceasta nu este o modalitate fireasca de a-l trata pe presedintele Irakului. Nu recunosc autoritatea acestui tribunal care nu poate judeca un sef de stat potrivit Constitutiei irakiene", a adaugat el.
Procesul a fost reluat dupa o pauza de trei saptamini de la precedenta audiere, din 24 aprilie, in cursul careia specialistii au confirmat autenticitatea semnaturilor a sapte dintre cei opt inculpati, printre care si cea a lui Saddam Hussein, pe documente legate de masacrul taranilor siiti.
Audierea se va relua marti, a anuntat judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahman. Tribunalul a inceput, luni, audierea martorilor apararii, care va continua marti.
Fostul presedinte irakian si cei sapte colaboratori ai sai sint judecati pentru masacrarea a 148 de tarani siiti in anii '80, ucisi in cadrul represaliilor care au urmat atentatului esuat din 1982, impotriva convoiului prezidential, in satul Dujail, la nord de Bagdad.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii