Mergi la conţinutul principal
Vizite la stațiile de tratare a apei ale CUP „Dunărea”

Procesul de transformare a apei de Dunăre în apă potabilă, în atenția elevilor

* elevii de la „Arte”, LPS, Școala „Vasile Alecsandri”și Școala Cazasu au învățat despre rolul și valoarea apei potabile, în cadrul programului „Săptămâna Verde” * în afară de Stațiile de tratare a apei de la Chiscani și Gropeni, elevii au mai vizitat laboratorul, dispecaratul și Staţia de Epurare a Apelor Uzate ale CUP „Dunărea” SA

 

 

 

Elevii brăileni, oaspeți ai specialiștilor Companiei de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” SA, în cadrul proiectului „Săptămâna Verde”.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al CUP „Dunărea” Brăila SA, Daniela Stanciu, elevii de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Liceul cu Program Sportiv și Școala Gimnazială Cazasu au avut ocazia să viziteze, în „Săptămâna Verde”, Stația de tratare a apei Chiscani și Stația de tratare a apei Gropeni. Elevii s-au arătat interesați, cu precădere, de procesul de transformare a apei din Dunăre în apă potabilă, iar specialiștii de la CUP „Dunărea” le-au oferit detalii.

„Ne-am dorit ca elevii să conștientizeze rolul și valoarea apei pentru noi toți dar și să învețe să fie mai responsabili în păstrarea și protejarea calității apei, despre importanța acțiunilor pe care le întreprindem zilnic. Copiii au fost întâmpinați de un grup de specialiști din cadrul societății, care i-au condus într-un tur al stației de tratare și le-au explicat fiecare etapă a procesului de transformare a apei. Aceștia au putut vedea cum apa este captată din Dunăre și cum este prelucrată prin diferite metode de filtrare și purificare pentru a deveni apă potabilă”, a precizat sursa citată.

Laboratorul și dispeceratul au fost alte două locații care i-au atras pe elevi ca un magnet și unde și-au petrecut o bună parte din timp. Oaspeții au încercat, astfel, să afle cât mai multe despre activitatea complexă a SC CUP „Dunărea” Brăila. Elevii au înțeles, totodată, importanța controlului calității apei și a testelor de laborator efectuate de societate, în mod regulat, pentru a asigura calitatea apei potabile furnizate către consumatori.

Tot în cadrul „Săptămânii Verzi”, elevii celor patru unități de învățământ au vizitat Staţia de Epurare a Apelor Uzate a CUP „Dunărea” Brăila SA. Așa au putut afla informații interesante despre procesul de tratare a apelor uzate și despre diferitele analize chimice realizate în laborator.

După turul obiectivelor, elevii au avut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu specialiștii care au fost încântați să le ofere informații suplimentare despre procesul de transformare a apei. Acțiunile de responsabilitate socială ale societății noastre ne oferă posibilitatea de a imprima generațiilor tinere, care vor constitui utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre, valorile noastre și respectul pentru natură”, a mai precizat Daniela Stanciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro