Mergi la conţinutul principal

Procesiune de Ziua Eroilor

* în ziua Înălțării Domnului la cer, în toate bisericile brăilene au fost oficiate slujbe de pomenire pentru ostașii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă * preoți, militari, copii, tineri și bătrâni au participat, joi, la procesiunea de Ziua Eroilor, care a început la ora 17.00, la Biserica „Sfinții Împărați” și s-a încheiat la Cimitirul Eroilor de la „Sf. Constantin”

 

Ziua Eroilor, prăznuită cu rugi și slujbe de pomenire în toate lăcașele de cult creștin-ortodoxe din Brăila.

La Praznicul Înălţării Domnului (2 iunie-n.r.), în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost pomeniţi, la Sfânta Liturghie, eroii neamului românesc şi au fost organizate ample manifestări liturgice pentru cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”, a precizat purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de jos, părintele Rareș Bucur.

De asemenea, slujbe de pomenire au fost oficiate şi la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului, inclusiv la Cimitirul Erolilor de la „Sf. Constantin” - cel mai mare din municipiul Brăila.

În ziua praznicului Înălţării Domnului la cer - care a coincis cu Ziua Eroilor și cu sărbătorirea Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava - Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat şi elevii de gimnaziu de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei”, din Galaţi, care au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop, după Parastasul săvârşit în momeria eroilor neamului. După Sfânta Liturghie, ierarhul a participat la tradiționala procesiune închinată eroilor din cele două Războaie Mondiale, precum și eroilor din Decembrie 1989.

 

 

La Brăila, procesiunea dedicată eroilor patriei a început la ora 17.00, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de pe Strada Școlilor (Sf. Constantin). Au participat: Părintele Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, comandantul Garnizoanei Brăila - contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, militari ai marilor unități, reprezentanți ai autorităților locale, copii, tineri și bătrâni, preoți și diaconi, care, loalaltă, le-au adus prinos de mulțumire și recunoștință bunicilor și străbunicilor lor, care s-au jertfit pentru propășirea patriei străbune.

Procesiunea religioasă s-a încheiat la mormintele ostaşilor români căzuţi în luptele pentru apărarea patriei, de la Cimitirul „Sf. Constantin”, unde a fost oficiată și slujba de pomenire, de către ierarhul Dunării de Jos, însoțit de preoți și diaconi. Cu acest prilej, au fost înălțate rugăciuni și au fost depuse jerbe de flori și steaguri tricolore la mormintele eroilor Brăilei. De asemenea, au fost rostite scurte alocuțiuni, iar Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre eroii care și-au dat viața pentru țară și pentru popor, îndemnând, totodată, la neuitare.

Slujbe de pomenire a eroilor și procesiuni religioase au fost organizate, de asemenea, în orașele Ianca, Făurei și Însurăței.

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro