Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proces in SUA impotriva a doua persoane acuzate de finantarea Hamas

Un comerciant de linga Chicago, acuzat ca ar fi furnizat sute de mii de dolari unor palestineni, este "un terorist inteligent din cadrul Hamas", cu miinile patate de singe, au declarat procurorii americani, relateaza Reuters.
Avocatii care il apara pe Muhammad Salah, in virsta de 53 de ani, au declarat ca acesta era un om cu o inima mare, interesat doar de acte de caritate, prins intr-un joc politic international si torturat de agentii de securitate israelieni.
Descrierea impresionanta a acuzatului a deschis procesul care va dura aproximativ patru luni in cursul caruia vor depune marturie fostul reporter de la New York Times, Judith Miller, si agenti de politie israelieni.
Salah, care locuieste in Bridgeview, Illinois, linga Chicago, este invinuit, alaturi de Abdelhaleem Ashqar, in virsta de 48 de ani, din Alexandria, Virginia, de finantarea activitatilor teroriste din Israel.
Potrivit unei decizii a justitiei americane din august 2004, Salah, care a devenit cetatean american in 1979, a fost persoana-cheie in transferuri de bani cu destinatia Hamas. Ashqar a fost prezentat de procurori ca un personaj din umbra, ajutind la coordonarea activitatilor Hamas.
Inca din 1988, "ei au sprijinit gruparea Hamas chiar de aici, din Statele Unite", a declarat asistentul Procurorului general al SUA, Carrie Hamilton.
Acuzarea sustine ca cei doi impreuna cu alti complici ale caror nume nu au fost dezvaluite, au finantat intre 1998 si 2003 gruparea Hamas , care se afla la conducerea Guvernului palestinian, dar pe care Israelul, Statele Unite si UE o considera organizatie terorista.
Avocatul a adaugat ca in 1992, Salah a fost trimis in Israel pentru a distribui suma de 50.000 de dolari pentru atacuri militare. Mai tirziu i s-a cerut "sa adere la aripa militara a Hamas", iar un milion de dolari au fost transferati in contul sau.
Cei doi neaga acuzatiile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii