Mergi la conţinutul principal

Problemele din sănătate şi asistenţă socială, dezbătute la Brăila

Sindicatul Judeţean "Sanitas" Brăila a organizat, ieri, în sala de conferinţe a hotelului "Belvedere", o dezbatere privind problemele cu care se confruntă sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Invitatul special al întâlnirii a fost Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei "Sanitas".
Totodată, s-a anunţat demararea campaniei "Asistenţa socială contează" ce are ca scop reunirea sub umbrela sindicatului a tuturor direcţiile de asistenţă socială din ţară. "Federaţia Sanitas are două reprezentativităţi, pe sănătate şi, de câţiva ani, pe asistenţă socială. Noi vom fi parteneri în orice fel de proiect, cu orice fel de ministru care vrea să aducă mai bine atât pentru colegii care lucrează, cât şi pentru asistaţii social" a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei "Sanitas". Până acum, aproape 9.000 de angajaţi în sistemul de asistenţă socială din 23 de judeţe au devenit membri de sindicat.
În cadrul dezbaterii, s-a pus accent pe teme legate de condiţiile actuale din asistenţa socială, contractul colectiv de muncă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, finanţarea şi condiţii de lucru pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în centrele de asistenţă socială, cât şi condiţiile pentru cei asistaţi.
Referitor la contractul colectiv de muncă pentru angajaţii din asistenţă socială, Marius Sepi a spus că realizarea acestuia reprezintă unul dintre obiectivele federaţiei: "Avem exemplul de la sănătate, îl replicăm efectiv pe asistenţa socială astfel încât să putem să le extindem. Vara asta ne consolidăm poziţia, unde suntem şi să extindem unde nu avem, pentru ca în toamnă să putem să avem o abordare cu cine va fi ministrul la momentul acela, astfel încât să ne atingem primul obiectivul de contract colectiv de muncă", a precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro