Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Problema retragerii lui Nastase din PSD preocupa partidul

Presedintele executiv interimar al PSD, Dan Mircea Popescu, a evitat, vineri, sa se pronunte asupra unei eventuale excluderi din partid a lui Adrian Nastase, dar a apreciat ca aceasta chestiune precocupa partidul si trebuie solutionata "intr-un fel sau altul", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dan Mircea Popescu a precizat, intr-o conferinta de presa la Suceava, ca nu are informatii privind luarea in discutie a eventualei excluderi din partid a lui Adrian Nastase, dar a precizat ca, "probabil, se va discuta, intr-un mod sau altul, aceasta chestiune, ea fiind in directa legatura cu situatia in care se afla partidul in acest moment".
Intrebat daca situatia ar putea fi solutionata de partid sau daca Adrian Nastase ar trebui sa se retraga din PSD, Dan Mircea Popescu a spus ca "modalitatile sint multiple", dar ca, "in orice caz, o asemenea problema in mod inevitabil va fi pusa".
El a mai declarat ca aceasta problema a revenit si in discutiile de vineri din cadrul Consiliului Judetean al PSD Suceava si "revine cu pregnanta si in discutiile din alte organizatii judetene".
"Este o problema care preocupa partidul si care trebuie solutionata intr-un fel sau altul", a adaugat Dan Mircea Popescu.
Presedintele executiv interimar al PSD a mai spus ca a observat ca si la Suceava si in alte judete "s-a conturat o asemenea atitudine" in legatura cu distantarea unor membri ai partidului de fostul presedinte al PSD.
"Ea va trebui sa figureze pe o ordine de zi. Nu stiu daca martea viitoare sau la o alta reuniune a conducerii partidului, a presedintilor organizatiilor judetene. Oricum, se contureaza o asemenea tema de discutie", a afirmat Dan Mircea Popescu.
El a evitat sa se pronunte asupra unei eventuale excluderi din partid a lui Adrian Nastase. "Este o tema la care reflectam cu totii pentru a gasi o solutie care sa conduca la relansarea partidului, relansare care este asteptata de sute de mii, de milioane de oameni", a declarat Popescu.
Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca la nivelul organizatiei au aparut solicitari de excludere a lui Adrian Nastase din partid, invocindu-se faptul ca, prin problemele de imagine pe care le are, prejudiciaza imaginea partidului.
"Eu stiu putin mai mult din cauza ca o multime de oameni ai muncii, prin scrisorile lor, prin bagatul pe sub usa si prin lipsa responsabilitatii, de cele mai multe ori, ma refer la semnaturi, pentru ca sint anonime, au inceput sa ceara asa ceva", a precizat Oprescu.
La rindul sau, presedintele Organizatiei PSD Sector 1 (organizatie din care face parte Adrian Nastase), Dan Tudorache, a precizat ca, "deocamdata", nu s-a ridicat problema unei eventuale excluderi a acestuia din partid.
Oprescu l-a completat pe Tudorache, subliniind ca acesta a raspuns corect, dar numai cu privire la Organizatia Sectorului1, pe care o conduce. Oprescu a mentionat, in schimb, ca el cunoaste mai multe pe aceasta tema, referindu-se astfel la scrisorile anonime pe care le-a primit.
Dan Tudorache a precizat, totodata, ca, in afara de Adrian Nastase, probleme de imagine are si fostul presedinte al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu.
Intrebat daca e posibil sa existe o propunere de excludere a celor doi din partid, Tudorache a raspuns: "Marti pot sa va spun".
Intrebat daca aceasta propunere va fi pe ordinea de zi de marti, Dan Tudorache a precizat: "Nu pot sa spun, dar e posibil". El a aratat ca in cadrul Biroului Executiv al PSD Sector 1 sint 15 membri, care vor vota secret.
Referindu-se la ceea ce ar trebui sa faca oamenii din teritoriu pentru ca PSD sector 1 sa puna problema excluderii lui Adrian Nastase sau a lui Dan Ioan Popescu din partid, Tudorache a raspuns: "Organizatiile sa faca unele propuneri in privinta celor doi, a solutiilor si noi, cei 15 de marti, vom lua o hotarire, prin vot secret".
Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a apreciat ca, daca acest "fenomen" are o dimensiune importanta pentru organizatia de partid Bucuresti, aceasta va lua o hotarire generala de a se prezenta cu un punct de vedere la intilnirea cu liderii organizatiilor PSD, din 15 martie.
Influenta politicului in justitie si cazurile de abuz al politiei si de hartuire a detinutilor si a romilor se numara printre problemele semnalate de Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2005, privind situatia drepturilor omului in Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii