Mergi la conţinutul principal

Probele orale la bacalaureat s-au terminat cu bine

Ieri s-au terminat examinarile la proba orala de limba moderna a bacalaureatului. Cei mai multi candidati au promovat bine, cu note mari. Au fost si cazuri in care s-au obtinut note mici, dar pentru candidati important este ca au promovat si ca au o sansa sa intre la probele scrise. Din informatiile obtinute pina la ora 13.00 se stia ca a picat la proba orala la limba moderna un singur candidat.
La centrul de examinare de la Grupul Scolar "Ana Aslan", presedintele comisiei, prof. Romeo Mocanu, a spus ca nu au fost probleme nici organizatorice, nici cu elevii. "Au venit toti elevii, notele au fost chiar foarte bune, de la opt in sus. Sub 5% dintre note cred ca vor fi mai mici de opt. La oral elevii se descurca foarte bine, sa vedem ce va fi miine, (n.r. azi) la scris. Pina la ora 12.00 cred ca terminam de evaluat. In sali a fost racoare, am avut asigurata si asistenta medicala, dar nu a fost cazul", a spus presedintele comisiei, Romeo Mocanu.
Si la aceasta comisie ar fi trebuit sa fie presedinte un cadru universitar, insa in prima zi a sesiunii de bacalaureat acesta a anuntat ministerul ca nu mai vine si comisia judeteana a fost nevoita sa se descurrce in fata faptului implinit si l-a numit presedinte pe inspectorul Romeo Mocanu.
La Grupul Scolar "Edmond Nicolau" limba moderna, proba orala, nu a pus foarte multe probleme. Presedintele comisiei, lect. univ. dr. Cristian Dumitrescu, de la Departamentul de matematica a Universitatii Politehnice Bucuresti, a spus ca a fost surprins sa constate cit de linistiti au fost copiii. "Eu pot sa spun ca sint brailean pentru ca am facut liceul la “Balcescu” si stiu ce faima are “Edmond Nicolau”. De aceea am fost surprins sa-i vad cuminti, emotionati si destul de bine pregatiti. Bacalaureatul a decurs foarte bine la probele orale datorita colectivului de exceptie pe care l-am avut si datorita conducerii grupului scolar gazda, care ne-a pus la dispozitie tot suportul logistic necesar. Am primit tot ce am cerut si a mers totul foarte bine", considera lect. univ. dr. Cristian Dumitrescu.

La probele scrise, unii candidati vor primi chiar si 12 pagini cu probleme de rezolvat

Presedintele comisiei a precizat ca sint si lucruri care nu au contribuit la fluidizarea procesului de desfasurare: cu partea de informatizare s-au acomodat mai greu si apoi au constatat ca se consuma foarte multa hirtie pentru fiecare proba. Fiecare problema, chiar daca are doua rinduri, este tiparita pe o pagina separata, astfel ca la unele probe scrise elevii vor primi chiar si 12 pagini.
In jurul orei 13.00 s-a incheiat si ultima proba orala, dupa care a inceput pregatirea incaperilor pentru proba scrisa la limba si literatura romana. In toate salile alese pentru bacalaureat se numeroteaza bancile, pentru ca fiecare candidat sa stie precis in ce banca trebuie sa se aseze, se lipesc tabelele cu candidatii pe fiecare usa, apoi se sigileaza clasele.
Pe 1 iulie, candidatii vor da proba obligatorie a profilului. Pe 2 iulie se va sustine o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 3 iulie se va da proba scrisa sau practica la alegere din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 5 iulie, in aceeasi zi urmind sa se depuna si contestatiile. Pe 9 iulie se afiseaza rezultatele finale.
In acest an sint 3.230 de candidati inscrisi la bacalaureat, repartizati in noua centre de examen de la: Liceul de Arta, Colegiul Murgoci, Grupul Scolar "Panait Istrati", Liceul "Sebastian", Grupul Scolar "Brancoveanu", "Saligny", "Ana Aslan", "Edmond Nicolau" si Liceul "Cerna".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro