Mergi la conţinutul principal

Probe desființate în cazul “Dasaev”. Judecata continuă

* ieri, instanța superioară a admis unele dintre excepțiile invocate în dosarul  inculpatului Husein Gabriel Daniel acuzat de tentativă de omor * s-a invocat faptul că unii martori au fost audiați de procuror fără a fi prezent și avocatul lui Dasaev, iar unele acte nu aveau semnătura procurorului * potrivit unor surse judiciare, Husein și ceilalți inculpați nu scapă de judecata în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Brăila

 

 

Inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, acuzat de atacul violent din “Music Pub”, a reușit să îi convingă pe judecătorii Curții de Apel Galați să îi admită unele dintre excepțiile invocate în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Brăila. Totuși, chiar dacă i s-a dat dreptate din anumite puncte de vedere, aceasta fiind opinia judecătorului instanței superioare, Dasaev nu scapă de judecată, care, potrivit unor surse judiciare, poate începe.

Prezentăm soluția dispusă de Curtea de Apel Galați: “Admite contestația formulată de inculpatul Husein Daniel Gabriel împotriva încheierii de ședință din 16.05.2019 a Judecătorului de Cameră Preliminară de la Tribunalul Brăila. Desființează, în parte, încheierea de ședință, și în rejudecare: Înlătură din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale: 1)Probele administrate împotriva inculpatului după data de 27.09.2018 despre efectuarea cărora nu au fost încunoștiințați avocatul (avocații) , ales (aleși) ai inculpatului și în privința cărora lipsește dovada că avocații au fost încunoștiințați în termen util despre data, ora și locul efectuării actului procesual și nu s-au prezentat și anume: Volumul I – dosar urmărire penală; 2) Ordonanța procurorului privind examinarea fizică a persoanelor (…). 3)Concluziile Raportului de constatare medico-legală al Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici” (…) pentru aspectele vizând lipsa dovezii poziției procesuale a inculpatului (consimțământ sau opoziție) la efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice și cu privire la examinarea sa fizică; 4)Declarația dată în calitate de martor de către …în fața lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila (..); 5)Proces- verbal de transcriere a convorbirilor telefonice aflat la filele … din volumul IV dosar urmărire penală, deoarece acesta nu a fost certificat de procuror pentru conformitate, conform dispozițiilor art. 143 alin. 4 Cod procedură penală; 6)Proces- verbal de transcriere a convorbirilor telefonice aflat la filele … volumul V dosar urmărire penală deoarece acesta nu a fost certificat pentru conformitate de către procuror. Au fost menținute celelalte dispoziții ale încheierii de ședință din 16.05.2019 a Judecătorului de Cameră preliminară de la Tribunalul Brăila. Definitivă”, a decis judecătorul instanței superioare.

În concluzie, deși se înlătură unele probe, cele importante ar rămâne în picioare, după cum apreciază anchetatorii.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi baschetbaliști ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Inculpatul Dasaev se află în stare de arest preventiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro