Mergi la conţinutul principal

Proba orală la limba română nu a provocat emoţii

Prima probă orală a bacalaureatului de toamnă, evaluarea competenţelor de comunicare la limba română, a trecut cu bine pentru cei 289 de candidaţi care s-au prezentat în cele 11 centre din oraş şi din judeţ. Cei mai mulţi absenţi au fost la Colegiul "Edmond Nicolau", 12 candidaţi, şi la "Moisil", unde au lipsit nouă. Interesant de remarcat este faptul că organizatorii se aşteptau la mai mulţi înscrişi în această sesiune. Aşteptările lor însă nu s-au confirmat şi asta deoarece, la unele licee, mulţi dintre elevii care au trecut de corigenţe nici nu s-au mai complicat să se înscrie la bacalaureat. Asemenea situaţie este la Grupul Şcolar "Gh. K. Constantinescu", unde din 65 de absolvenţi care ar fi trebuit să se înscrie, pe listele de la bacalaureat au mai ajuns doar trei. La Grupul Şcolar Însurăţei, din 40 de posibili candidaţi s-au înscris 23, la Colegiul "Panait Istrati" din 37 de posibili candidaţi s-au înscris doar 9, iar la "Neniţescu", din 34 s-au înscris 18.
Probele orale continuă şi astăzi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă, iar evaluarea competenţelor digitale va avea loc pe 23 şi 24 august.
La probele scrise vor participa 1.137 de candidaţi, distribuiţi în patru centre de examen, la Liceul de Artă, Colegiul "Panait Istrati", Colegiul "Edmond Nicolau" şi Liceul "Panait Cerna". Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, are loc pe 27 august şi va fi urmată, pe 29 august, de proba scrisă obligatorie a profilului. Aceasta se va susţine la matematică de către candidaţii care au urmat un profil real şi la istorie de către candidaţii care au urmat un profil uman. Ultimul examen scris, proba la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august. Pe 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate până la ora 16.00, iar între orele 16.00 - 20.00 se vor putea depune contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale se va face pe 5 septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro