Am stat de vorba cu citiva elevi, care au apreciat subiectele ca fiind de dificultate medie si au spus ca doar partea a treia a fost mai dificila. "Prima parte si a doua au fost destul de accesibile, pe cind a treia parte, la subpunctul 14 a fost cam greu de rezolvat. Acum mai depinde si de profesorii care ne corecteaza lucrarile", ne-a spus Ionut Radu.
De precizat ca 343 de absolventi de gimnaziu, care nu au promovat sau nu s-au prezentat la examenele din anii anteriori, au fost prezenti, ieri, la sesiunea speciala a Testelor Nationale, organizata in perioada 4 - 11 februarie. In judetul Braila, unicul centru de examinare este Scoala "Fanus Neagu", centrul de evaluare fiind organizat la Grupul Scolar "C. D. Nenitescu".
La nivelul judetului nostru nu au fost inregistrate probleme organizatorice. Conform ISJ Braila, nu au fost depistate cazuri de copiat si nici probleme de sanatate la vreun elev. "Nu am avut nici un fel de probleme organizatorice. Totul s-a desfasurat in conditii normale, conform metodologiei specifice. Nu s-a inregistrat nici un incident", ne-a spus Aurelia Stroie, inspector responsabil de invatamintul particular.
Ultima proba la sesiunea speciala a Testelor Nationale
Astazi are loc ultima proba, la geografie sau istorie, in functie de optiunea fiecarui candidat. La Geografia Romaniei s-au inscris 322 de elevi, pe cind la Istoria romanilor, doar 56.
Rezultatele preliminarii se afiseaza pe 9 februarie, pina la ora 16.00, iar pina la ora 20.00 se depun contestatiile. Acestea se vor rezolva pe 10 februarie, iar pe 11 februarie se vor afisa rezultatele finale. Sesiunea speciala este ultima sansa pentru absolventii clasei a VIII-a - indiferent de anul in care au terminat cursurile - de a obtine o diploma, din cauza ca din anul scolar 2007-2008 acest sistem de evaluare a fost desfiintat. Decizia de a organiza inca o evaluare pe baza de teste apartine Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).