Mergi la conţinutul principal

Pro România şi ALDE au fuzionat

• potrivit unui comunicat de presă transmis de organizaţia Pro România Brăila, partidul lui Victor Ponta şi ALDE al lui Călin Popescu Tăriceanu, au luat decizia de a fuziona, duminică, 8 noiembrie • în cadrul Congresului comun, reprezentanţii celor două partide au decis ca Ponta să fie opţiunea pentru poziţia de prim-ministru al României

 

Organizaţia Pro România Brăila a anunţat faptul că partidul a fuzionat pe plan naţional cu ALDE. Decizia s-a luat, duminică, 8 noiembrie, în cadrul unui Congres comun, unde s-a stabilit de asemenea ca liderul Pro România, Victor Ponta, să fie opţiunea partidului pentru funcţia de prim-ministru al României. Tot cu aceeaşi ocazie a fost lansat şi programul electoral al PRO România pentru Alegerile Parlamentare. Victor Ponta a prezentat cinci măsuri pentru prima zi de guvernare, respectiv Venitul Minim de Criză, Sprijinul Economic de Criză, Programul Naţional de Testare, Redeschiderea tuturor şcolilor şi Redarea demnităţii şi respectului datorat hainei militare.

„Sunt absolut convins că împreună suntem mai puternici. Proiectul nostru este bazat pe două principii esenţiale. Primul este că trecem împreună peste această perioadă de criză. Este oferta principală a PRO România. Al doilea principiu este că noi vedem ieşirea sau trecerea prin criză cu românii la serviciu, la muncă, nu în lockdown, cu copiii la şcoală, nu acasă sau în faţa calculatorului, iar vârstnicii respectaţi în această perioadă, nu îi închidem în casă, nu fugim de ei! Aşa trebuie să trecem prin criză. Împreună. Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor, nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi. PRO România are un program concret, o echipă bună şi un candidat de prim-ministru. Sunt onorat şi dornic să fiu acest candidat. Ne apucăm de treabă, suntem PROmisiunea ieşirii din criză!”, ar fi spus Victor Ponta la începutul Congresului, potrivit comunicatului organizaţiei Pro România Brăila.

„Noi facem această fuziune pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi: «La vremuri noi, tot noi!». Şi ALDE, şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape, pentru a-şi pune în aplicare planul”, a declarat la rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit aceluiaşi document.

Membrii Pro România Brăila nu precizează însă nimic despre impactul fuziunii cu ALDE pe plan local.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro