Mergi la conţinutul principal

Pro şi contra lui Stancu

Senatorul Ion Rotaru a declarat ieri că organizaţia va avea Conferinţa judeţeană, în care se va alege un preşedinte interimar în locul lui Gheorghe Bunea Stancu, pe data de 12 decembrie. Mai exact, în cadrul conferinţei săptămânale a partidului, acesta a specificat că a participat, alături de deputatul Mihai Tudose, ca reprezentant al PSD Brăila la Comitetul Executiv Naţional care s-a ţinut joi, la Bucureşti. Rotaru a subliniat că în urma întâlnirii de sâmbăta trecută a Biroului Permanent Judeţean al social democraţilor brăileni, au cerut Centrului o soluţie privind starea organizaţiei judeţene, în contextul în care Stancu nu îşi mai poate exercita atribuţiile. "Am solicitat asta la Bucureşti pentru că la întâlnirea de sâmbătă din 19 membri ai BPJ au lipsit 3, respectiv, domnul Stancu, domnul Mija şi primarul de la Stăncuţa. Opiniile exprimate au fost acelea că nu putem noi hotărî şi nici nu putem lua o decizie prin respectarea statutului, decât consultând Conferinţa Judeţeană, care trebuie să aibă un punct de vedere. În acest sens, ieri (n.r. joi) în Comitetul Executiv Naţional s-a dat o hotărâre de convocare a Conferinţei Extraordinare Judeţene a partidului, pentru data de 12 decembrie, în care se va discuta situaţia actuală, revocarea din funcţie a actualului preşedinte, având în vedere problemele pe care le are şi situaţia în care ne aflăm astăzi la Brăila şi alegerea unui nou preşedinte", a declarat Rotaru. Acesta a subliniat că indiferent de rezultatul alegerilor din data de 12 decembrie, Stancu are posibilitatea de a contesta decizia luată în cadrul Conferinţei la Comisia de integritate a partidului, care trebuie să o analizeze şi să ia măsuri în consecinţă. "Nu pot eu să mă pun în pielea domnului Stancu, ci doar să îmi exprim un punct de vedere. Regret că am ajuns la această situaţie, ea trenează, se pare că nu e rezolvabilă foarte repede, sperăm să fie, dar nu ştiu dacă va fi. De asemenea, din perspectiva posibilelor alegeri la Consiliul Judeţean trebuie să avem o structură clară, o decizie despre cine îşi asumă desemnarea de candidat, campanie şi toate celelalte lucruri pe care nu le poţi face în continuare aşa. Oricum am dus o campanie într-o situaţie destul de delicată şi am spus că după aceasta vom lua o decizie şi vedem ce se poate face. Stancu, cu bune şi cu rele, a fost totuşi preşedintele acestei organizaţii vreme de 10 ani. A condus-o aşa cum a considerat şi cum a fost situaţia la un moment sau altul. Astăzi ne aflăm într-o altă situaţie, trebuie să clarificăm aceste lucruri. Deci nu se pune problema tăierii de capete, plătirii de poliţe, luptei pentru putere, ci a unei clarificări a situaţiei în care ne aflăm", a mai adăugat senatorul.

Rotaru: "Decizia îi aparţine, nu putem să impunem nimănui ce decizii personale să ia"

În ceea ce priveşte posibilitatea de a-i cere demisia lui Gheorghe Bunea Stancu de la cârma partidului, Ion Rotaru a precizat că membrii organizaţiei au purtat deja o discuţie cu liderul PSD-ist. "Decizia îi aparţine, nu putem să impunem nimănui ce decizii personale să ia şi cum să îşi gestioneze propria perspectivă politică şi din alt punct de vedere. Dar în niciun caz nu se pune problema demisiei din partid, este vorba de funcţia pe care o ocupă", a conchis Rotaru.
În ceea ce priveşte posibilii candidaţi pentru fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene, chiar dacă senatorul nu a precizat niciun nume, surse de încredere din PSD Brăila ne-au declarat că în cărţi ar fi deputatul Mihai Tudose, dar şi Cristian Rizea. Aceleaşi surse au subliniat şi faptul că primarul Aurel Simionescu, actual prim-vicepreşedinte al PSD Brăila, nu ar fi interesat de interimatul la conducerea organizaţiei judeţene, în aceeaşi situaţie regăsindu-se şi deputatul Marian Dragomir.

Boboc: "Majoritatea din CJ reprezintă tentaculele aceluiaşi preşedinte, care deşi nu mai e la vedere, vrea să conducă"

Şi senatorul Cătălin Boboc a ţinut ieri să facă un comentariu în privinţa emiterii ordinului de prefect privind revocarea din funcţie a lui Gheorghe Bunea Stancu, subliniind că în ciuda tuturor dovezilor apărute, PSD-iştii nu încetează să îi acopere spatele. Mai mult, acesta a mai punctat că întreg blocajul din CJ Brăila se datorează intenţiilor ascunse ale liderului social democrat. "Săptămâna aceasta prefectul a emis ordin pentru încetarea înainte de termen a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila. O procedură care se află în derulare după cum bine ştiţi. Sigur că există acest termen de contestaţii. E o procedură legală, toată lumea are dreptul la ea, deşi, moral, până acum acest subiect ar fi trebuit încheiat de mult. Eu cred că semnalul transmis în 16 noiembrie despre ce aşteaptă poporul de la politicieni este unul foarte clar, din păcate se pare că cei de la PSD nu l-au înţeles", a declarat Boboc. Acesta a mai afirmat că deşi lucrurile în privinţa preşedintelui CJ vor fi tranşate fără îndoială, până la dizolvarea consiliului, problema rămâne în continuare. "Cred că şi şedinţa de joi a fost un exemplu în sensul ăsta. PSD-ul, folosind orice proceduri şi pârghii vrea să rămână la putere în Consiliu pentru a continua o practică pe care o avem acolo de 25 de ani. Mai mult, eu cred că această majoritate care există în CJ şi vrea să preia toată puterea, nu este a unui partid, nu e compusă din oameni, fiecare cu ideile lui, ci sunt tentaculele aceluiaşi preşedinte care deşi nu mai e la vedere, vrea să conducă Consiliul. Aici nu cred că mai e cazul să amintim că acolo toţi aceşti oameni fie sunt rude, fie au relaţii de afaceri sau chiar de subordonare prin diferite firme, n-aş vrea să fac acum inventarul. Capac la această relaţionare pe care o cunoaştem mai e şi o găleată de traseişti, care la mirosul puterii s-au dus ca nişte pisicuţi să stea să zgârâie pe la uşă poate vor primi şi ei câte ceva", a mai afirmat politicianul.

Mesajul către Simionescu

Totodată, Boboc a ţinut să îi transmită un mesaj primarului Aurel Simionescu pe care îl bănuieşte că încă îl mai sprijină pe Gheorghe Bunea Stancu. "Vreau să îmi exprim surprinderea despre o poziţie a unui om, despre care, vă spun sincer că aveam o altă părere, anume domnul Simionescu, pe care, cu surprindere l-am auzit, practic nefăcând altceva decât apărându-l pe Stancu. Am auzit că a inventat tot felul de proceduri: să îi luăm lui Stancu din salariu, să îi dăm un avertisment lui Stancu. Domnule Simionescu, vă ştiu om serios! Sunt convins că nu v-aţi schimbat. Nu putem rostogoli, nu putem să ne ascundem de evidenţe. Lucrurile sunt clare şi după părerea mea nici dumneavoastră nu vă face bine să îi luaţi apărarea chiar într-un mod din ăsta, mai voalat", a declarat Boboc. Trebuie precizat că ideea acestuia pare cu atât mai plauzibilă, cu cât şi senatorul Ion Rotaru a sărit în apărarea preşedintelui PSD, spunând că din punctul său de vedere acesta ar trebui să conteste ordinul de revocare din funcţie dat de prefectul Brăilei. "Eu cred că trebuie să conteste decizia prefectului. Este dreptul oricărui om din această ţară să conteste un lucru care îl afectează, considerând că are dreptate", a afirmat Rotaru în cadrul conferinţei amintite.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro