Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Privatizarea "Laminorul" a avansat la etapa verificarii documentatiei de participare a ofertantului

Unicul ofertant inscris in cursa pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul" a intrat intr-o noua etapa procedurala in cadrul procesului de privatizare a unitatii brailene. Potrivit informatiilor prezentate de catre Directia Comunicare din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potentialul ofertant - SC "Donau Commodities" SRL - a depasit etapa de precalificare si a intrat in faza verificarii documetatiei de participare. Acest lucru presupune verificarea de catre membrii comisiei de negociere din cadrul Autoritatii a pieselor din dosarul de participare - scrisoare de garantie, documente de bonitate - urmind ca in eventualitatea depasirii acestui stadiu sa se treaca la negocieri. Important de mentionat este ca actualul ofertant este o firma administrata de reprezentantul legal in Romania al firmei "Danscan Steel" care a incercat de mai multe ori sa cumpere pachetul majoritar de actiuni, fara succes insa, intrucit de fiecare data discutiile s-au impotmolit in faza verificarii documentatiei de participare. Conform informatiilor comunicate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti a fost infiintata in cursul anului trecut si il are ca administrator pe cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul in Romania al firmei "Danscan Steel". Firma bucuresteana are un singur asociat persoana juridica: "Donau Commodities" GMBH.
Surse din cadrul AVAS au precizat ca in actualul ritm de procesare a documentatiei in cadrul procesului de privatizare, este posibil ca actuala etapa sa fie depasita la finele acestei saptamini sau la inceputul saptaminii urmatoare. In aceste conditii, comisia din cadrul autoritatii va trece la deschiderea plicurilor 3 si 4 care contin oferta tehnica si cea financiara si initierea negocierilor cu unicul ofertant. "Asteptam cu nerabdare finalizarea procedurilor si semnarea contractului de privatizare pentru ca timpul ne preseaza. Cu scopul urgentarii privatizarii organizatia sindicala a facut mai multe demersuri si a primit asigurari in acest sens din partea factorilor decizionali", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Reamintim ca, la finele lunii trecute, pentru a sasea oara intr-un interval de 12 luni, AVAS a scos la privatizare societatea braileana "Laminorul" SA. Oferta vizeaza vinzarea prin negociere pe baza de oferte finale imbunatatite si irevocabile a pachetului majoritar de actiuni detinute de stat prin autoritate. Astfel, procentul de participare a AVAS la capitalul social al firmei brailene scos la vinzare este de 68,805 puncte reprezentind circa 9,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,08 RON/actiune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii