Mergi la conţinutul principal

Privatizarea Grupului 4 de la Termocentrala Braila, aminata pentru 2008

Finalizarea procedurilor de privatizare a Grupului de producere a energiei nr. 4 de pe platforma de la Chiscani va avea loc, cel mai probabil, anul viitor. Aceasta este varianta de lucru cea mai plauzibila pe care conducerea companiei "Termoelectrica" o inainteaza in cazul privatizarilor punctuale ale unor grupuri de producere a energiei electrice din structura proprie. Surse din cadrul acestei companii au explicat ca, cel putin in cazul "Electrocentrale Braila" unde procedurile de privatizare sint in cel mai avansat stadiu, nu se pot fructifica negocierile cu ofertantii intrucit nu este foarte clara problematica legata de infiintarea companiei energetice nationale din care ar urma sa faca parte si "Termoelectrica". "Pina la publicarea strategiei si infiintarea companiei energetice nationale lucrurile ramin in asteptare, pentru ca privatizarile in sector depind direct de aceste proceduri. In strategia energetica nationala se stipuleaza clar ca se va continua seria privatizarilor, ceea ce inseamna ca negocierile cu ofertantii interesati de un parteneriat cu noi in domeniul producerii de energie vor fi continuate, dar lucrurile se vor lamuri pe masura ce compania va lua fiinta si isi va demara activitatea", au subliniat aceleasi surse. In acest context este usor de apreciat ca finalizarea privatizarii Grupului nr. 4 al termocentralei de la Chiscani ar putea avea loc cel mai devreme in cursul anului viitor.
Proiectele investitionale ale "Termoelectrica" vizeaza constituirea unor societati mixte, care sa functioneze ca producator independent de energie si la care investitorul privat sa detina pachetul majoritar de actiuni. In acest scop, firma desfasoara proceduri de selectie a investitorilor la Doicesti, Galati, Borzesti si, nu in ultimul rind, Braila.
De altfel, pentru Braila, conducerea companiei a anuntat la finele lunii trecute ca proiectul de realizare a unor noi capacitati de productie a energiei este in stadiul cel mai avansat si ca, la acest moment, proiectul se afla in etapa de analiza a ofertelor primite de la "E.ON", "Electrabel" si consortiul format din "Enel" si "Global International 2000".
Potrivit cererei de oferte a "Termoelectrica", valoarea proiectului de la "Electrocentrale Braila" este estimata la circa 250 de milioane de dolari, lucrarile constind in instalarea unui cazan nou pe huila la Grupul 4 al termocentralei, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instalatii de automatizare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu