Mergi la conţinutul principal

"Prin eliminarea motiunii PD de pe ordinea de zi, Parlamentul se substituie Curtii Constitutionale"

Eliminarea de pe ordinea de zi a dezbaterii motiunii simple depuse de PD pe tema Agriculturii este de natura sa duca la o substituire de catre Parlament a Curtii Constitutionale, sub aspectul atributiilor acestei institutii, sustine deputatul PD Daniel Buda.
"Coalitia celor 322 de parlamentari este perfect functionala si rapid activata atunci cind este nevoie de incalcarea brutala a ordinii constitutionale", adauga Buda, intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.
Deputatul democrat mai declara ca nici alianta dintre PNL si PSD nu mai este pentru nimeni o surpriza, devenind imposibila negarea ei in continuare, dupa toate actiunile comune pe care cele doua formatiuni le au in procesul legislativ ori procedural al Parlamentului.
"Surpriza rezida din modul in care cei ce isi aclama cu emfaza originile istorice liberale, ori de cite ori au ocazia, au imprumutat de la inaintasii comunisti ai noilor lor aliati practicile dictatoriale, caci scoaterea de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor de catre PSD si PNL a discutarii motiunii privind Agricultura este specifica unui stat autoritar si totalitar", sustine Daniel Buda. Camera Deputatilor a decis, luni seara, scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple privind Agricultura, initiata de PD. Decizia a fost luata cu 111 voturi "pentru", 56 de voturi "impotriva" si 8 abtineri.
La inceputul discutiilor pe marginea motiunii simple pe tema Agriculturii depuse de PD, deputatul PSD Eugen Nicolicea a intervenit la microfonul plenului Camerei Deputatilor, motivind ca, la fel ca in cazul motiunii simple pe tema Sanatatii, dezbatuta anterior, motiunea pe tema Agricultura contine prevederi neconstitutionale.
Nicolicea a invocat textul motiunii simple pe tema Agriculturii care propunea premierului Calin Popescu Tariceanu revocarea din functie a ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, si a afirmat ca textul este neconstitutional, intrucit revocarea unui ministru nu poate fi solicitata decit printr-o motiune de cenzura. El a propus fie scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple pe tema Agriculturii, fie retragerea acesteia de catre PD si PLD. In contrapartida, Nicolicea a propus deputatilor PLD si PD ca, dupa retragerea propriei motiuni, sa voteze, marti, pentru motiunea simpla pe aceeasi tema depusa de PSD.
Propunerea lui Nicolicea de scoatere de pe ordinea de zi a motiunii PD a avut cistig de cauza la vot, fiind acceptata de 111 dintre deputati si respinsa de 56 dintre ei, alti 8 abtinindu-se.
Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca, daca semnatarii motiunii simple privind Agricultura initiate de PD vor retrage elementul de neconstitutionalitate, adica solicitarea de demisie a ministrului, atunci Biroul Permanent va putea decide asupra introducerii in plen.
Conform unui comunicat remis, luni seara, agentiei MEDIAFAX, de Cabinetul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu sustine ca PD nu a stiut sa redacteze motiunea simpla "Ministrul Decebal Traian Remes, groparul agriculturii romanesti" potrivit prevederilor Constitutiei, ale Regulamentului Camerei Deputatilor si potrivit deciziei Curtii Constitutionale.
"Prin vot, plenul Camerei Deputatilor a decis sa scoata motiunea de pe ordinea de zi. Daca semnatarii motiunii vor retrage elementul de neconstitutionalitate, adica solicitarea de la punctul 1 al textului privind revocarea din functie a ministrului, atunci Biroul Permanent va putea decide, miercuri, asupra supunerii dezbaterii in plen a motiunii", mai declara Olteanu, potrivit sursei citate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu