Mergi la conţinutul principal

"Prin «Femeia-mac» autoarea ne dăruieşte din prea plinul iubirii sale"

Marţi seara, la Biblioteca Judeţeană s-a lansat volumul de poezii "Femeia-mac", semnat de tânăra creatoare Elena Albu-Istrati. Moderatorul întâlnirii, Claudiu Brăileanu, a vorbit despre legendele legate de floarea de mac, în general simbol al morţii în multe culturi, şi a povestit legenda femeii-mac, o tânără blestemată de o vrăjitoare să se transforme ziua în mac şi să-şi poată relua viaţa normală doar dacă soţul ei avea să o descopere dintr-un câmp întreg de maci.

Profesoara Adriana Tudor a apreciat cartea drept o odă închinată iubirii şi femeii în general. "Prin femeia-mac autoarea ne dăruieşte din prea plinul iubirii sale. În poeziile sale a reuşit să surprindă femeia în diverse ipostaze: femeia-copil, femeia matură, femeia sirenă, femeia nimfă, femeia gheişă. Poeziile ne arată femeia în toată splendoarea ei ancestrală", a explicat profesoara Adriana Tudor.

Elena Albu-Istrati a debutat în 1995 în revista "Flacăra", când criticul Alex Ştefănescu a apreciat favorabil creaţia ei. În 1998 câţiva prieteni de la Iaşi s-au oferit să-i publice un volum de poezii, dar manuscrisul s-a pierdut şi proiectul a eşuat. După alţi doi ani, a fost solicitată să i se publice poeziile la editura Licorna, însă apariţia fiului său i-a dat din nou planurile peste cap şi a amânat iarăşi publicarea poeziilor în volum. "În acest timp am publicat pe site-uri specializate de poezie şi mă bucur pentru că am primit semnale pozitive din întreaga lume de la oameni care au aceleaşi preocupări şi am căpătat încredere", a spus şi autoarea volumului.
Cartea a fost tipărită la editura "Sf. Nicolae".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro