Mergi la conţinutul principal

Primul protest oficial din campionatul județean brăilean

• “Vrem transparență și tratament egal. Vrem acces la terenurile de fotbal ale comunei” sunt doleanțele echipei Victoria Dedulești • jucătorii formației din Dedulești vor evolua astăzi cu banderole la mână, în semn de protest

 

Primul protest oficial din campionatul județean de fotbal din Brăila va avea loc astăzi, la Mircea Vodă. Jucătorii echipei Victoria Dedulești vor purta pe braț o banderolă în semn de protest față de atitudinea primarului comunei, Ion Ionescu, care, în opinia conducerii clubului de fotbal din Dedulești, nu permite accesul la fondurile locale pentru finanțarea activității sportive și la folosirea terenului de fotbal din localitate.

Protestul se va defășura sub lozinca: “Vrem transparență și tratament egal. Vrem acces la terenurile de fotbal ale comunei”.

În urmă cu un an, Cotidianul Obiectiv Vocea Brăilei a prezentat o informare detaliată a situației, însă până în prezent nu s-au găsit soluții iar problemele trenează. Asta în condițiile în care, așa cum susțin cei de la Dedulești, clubul Victoria Dedulești are Certificat de Identitate Sportivă și îndeplinește cerințele și criteriile impuse de lege pentru a putea fi finanțată la nivel local.

 

Protest:

Asociația Sportivă “Victoria Dedulești”, cu sediul în Dedulești, comuna Mircea Vodă, reprezentată de Dănuț Stanciu în calitate de președinte și Florin Hanu, antrenor, aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 10.00, pe terenul din Mircea Vodă se desfășoară meciul de fotbal din etapa a 29-a a campionatului Ligii a V-a, între CSL Mircea Vodă și AS Victoria Dedulești. Acest meci trebuia să fie un derby local, un meci al orgoliilor, al energiilor pozitive care trebuie să întărească spiritul competițional precum și un motiv de sărbătoare a activităților comunei Mircea Vodă. Din păcate nu se va întâmpla așa și această întâlnire pe teren a celor două echipe va fi umbrită de amestecul politicului în activitatea sportivă locală. Este regretabil ceea ce se întâmplă. Asociație Sportive Victoria Dedulești i se refuză dreptul de a-și desfășura activitatea competițională pe unul dintre cele două terenuri de fotbal ale comunei, fără a se aplica transparența în actul decizional, i se interzice accesul la finanțările de la bugetul local, sumele pentru activitățile sportive fiind dirijate în totalitate către CSL Mircea Vodă.

Conform Ordinului nr. 664/2017 al Ministerului Tineretului și Sportului privind finanțarea din fonduri publice a activității sportive, printre principiile care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare sunt specificate:

 - libera concurență, respectiv asigurarea condițiilor pentru ca structurile sportive de drept public sau privat să aibă dreptul de a deveni, în condițiile legii, beneficiari;

 - transparență, respectiv punerea la dispoziția tuturor celor interesați a informațiilor referitoare la aplicarea procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare.

Este de neînțeles această atitudine a primarului, mai ales că structura de conducere, membrii asociației sportive și jucătorii sunt, în cea mai mare parte, cetățeni ai comunei. Se pare că domnul primar preferă ca pe terenul de fotbal din localitatea Dedulești să pască vacile, în loc să fie redat tinerilor pentru sport, pentru mișcare.

Ținând cont de aceste aspecte, care scot în evidență acțiunile abuzive și discriminatorii, noi, Asociația Sportivă Victoria Dedulești protestăm public și rugăm opinia publică să ne sprijine în demersul nostru de restabilire a legalității și de respectare a principiilor care trebuie să stea la baza atribuirii de fonduri publice precum și de acordare a altor forme de sprijin către structurile sportive de drept public și privat, ale căror activități sunt de interes public”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro