Mergi la conţinutul principal

Primul pas a fost făcut! Iuliana Ţigănuş pleacă astăzi în Turcia

• în urma donaţiilor făcute de oamenii cu suflet mare pe Facebook, direct în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă” sau în urma evenimentelor caritabile organizate pentru a susţine această cauză, Iuliana a reuşit să strângă cei 17.000 euro necesari plecării la spitalul din Turcia • acesta este primul pas spre vindecare al profesoarei de geografie • cum drumul este lung şi anevoios, tratamentul fiind unul costisitor, Iuliana are nevoie în continuare de susţinerea noastră

 

Încă o dată, Brăila arată că este alături de oamenii pe care viaţa îi pune la grele încercări. Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” care a fost diagnosticată cu cancer, a reuşit să strângă cei 17.000 euro necesari deplasării la un spital privat din Turcia, acolo unde poate primi şansa la o nouă viaţă. Totul a fost posibil graţie oamenilor care au înţeles suferinţa acesteia şi au făcut donaţii prin intermediul Facebook-ului, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă” sau în urma diverselor evenimente caritabile organizate.

Numai în acest weekend, în urma spectacolului caritabil “Uniţi de Dragobete”, organizat de Şcoala Gimnazială Unirea şi Primăria Comunei Unirea, s-au strâns 5.000 lei. Evenimentul a fost într-adevăr o sărbătoare a dragostei şi solidarităţii, spectacolul oferit de Amsamblurile “Grâuşorul Osmănean” şi “Nicolae Bălan”, împreună cu invitaţii lor, ajungând la sufletele oamenilor.

Însă nu doar brăilenii s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Iuliana, ci şi colegii profesori din alte judeţe, cum ar fi Ialomiţa şi Constanţa. Cu fiecare donaţie făcută, cu fiecare leu pus într-o urnă, Iuliana a primit astăzi biletul spre Turcia, locul unde pleacă cu speranţa că se va întoarce sănătoasă la minunea ei de fetiţa.

 

Greul abia acum începe!

Aşa cum am mai relatat în paginile cotidianului nostru, Iuliana Ţigănuş duce o bătălie cu cancerul de mai mulţi ani. Calvarul ei a început în anul 2011, imediat după aducerea pe lume a fetiţei ei, acum în vârstă de 7 ani. În perioada de alăptare aceasta a descoperit un nodul la sânul drept, iar după mai multe investigaţii, în februarie 2012 a fost supusă unei operaţii de masectomie. Au urmat apoi opt serii îngrozitoare de chimioterapie, iar după un an de chin lucrurile păreau să se rezolve pentru tânăra mămică. Din păcate, în urma unui control de rutină, în 2017, s-a descoperit că pe cicatricea sânului operat a apărut un alt nodul. Iar rezultatele ecografiei au arătat lucrul de care Iulianei îi era cel mai teamă: cancerul a recidivat. Însă nu s-a dat bătută şi a luat-o din nou de la căpăt. A plecat la Bucureşti, a fost spusă unei noi operaţii, însă de această dată medicii au stabilit că trebuie să urmeze 25 de şedinţe de radioterapie şi apoi poate sta liniştită. Rezultatele tratamentului nu au dat însă rezultate, Iuliana simţindu-se din ce în ce mai rău. În 2018, aceasta resimţea dureri de oase. Şi cum un rău pare să nu vină niciodată singur, în urma unei investigaţii de specialitate a primit diagnosticul crunt: metastaze la oase (coloană, bazin, vertebre, craniu) şi noduli la ficat şi plămâni.

În prezent, şansa de vinecare a dascălului brăilean vine din partea spitalului Medipol Mega Hospital Complex din Turcia. Costurile tratamentelor se ridică la suma de 150.000 euro, mult prea mult pentru puterile financiare ale familiei. Dar Brăila a demonstrat de fiecare dată că solidaritatea nu cunoaşte limite. Deja primul pas a fost făcut! Din donaţiile voastre, Iuliana poate pleca astăzi în Turcia! Pentru ea urmează un drum lung şi anevoios, de aceea dascălul brăilean are nevoie de susţinerea noastră mai mult ca niciodată.

Cum o putem ajuta? Printr-o donaţie, oricât de mică, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”, deschise la Banca Transilvania:

 

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

 

Vă rugăm să specificaţi numele de familie (Ţigănuş) al cauzei pentru care faceţi donaţia!

Cei care vor să o ajute pe Iuliana o pot face şi prin intermediul Facebook-ului. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe pagina special creat pentru această cauză - “Împreună pentru Iuliana” şi să donaţi o sumă de bani. De asemenea, tot pe Facebook mai există o pagină de donaţii “Împreună pentru Iuliana”, unde oamenii scot la licitaţie diverse obiecte, banii obţinuţi din vânzarea acestora fiind apoi redirecţionaţi pentru ca Iuliana să îşi poată plăti tratamentul.

Cazul Iulianei poate fi susţinut şi prin donaţii în urmele special amenajate în mai multe locaţii din oraş: Careffour, Târgul de Mărţişoare de pe Str. Mihai Eminescu, Salon Estetica, Salon Beauty Center şi Salon Aristocrat.

Indiferent ce metodă alegi, important e să te implici şi să donezi!

Haideţi să fim “Împreună pentru Iuliana!”

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro