Mergi la conţinutul principal

Primul meci cu spectatori la Brăila. Jandarmi în acțiune pentru menținerea măsurilor de protecție

*  meciul de fotbal retur dintre echipele Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați va avea loc duminică, începând cu ora 14:30, pe stadionul din localitatea Însurăței * este primul astfel de eveniment sportiv din acest an, desfășurat pe raza județului Brăila, la care accesul suporterilor este permis, în anumite condiții impuse de context pandemic  * fiind un stadion foarte mic, doar 100 de spectatori vor putea asista la meci din tribune

 

Jandarmii în acțiune la stadionul din localitatea Însurăței, unde este programat, duminică, 30 mai, primul astfel de eveniment sportiv cu spectatori, de la începutul anului în curs. Este vorba despre meciul de fotbal dintre echipele din Brăila și Galați. Sunt anumite condiții impuse în vreme de pandemie.

Potrivit informațiilor transmise de jandarmi, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, cu ocazia desfășurării meciului retur pentru promovarea în Liga a II-a, dintre echipele ACS Dacia Unirea Brăila și ACS Oțelul Galați. Meciul de fotbal va avea loc duminică, 30 mai, începând cu ora 14:30, pe stadionul din localitatea Însurăței.

Facem precizarea că este primul astfel de eveniment sportiv din acest an desfășurat pe raza județului Brăila, la care accesul suporterilor este permis, în anumite condiții impuse în context pandemic. În conformitate cu legislația în vigoare, numărul spectatorilor din tribune nu trebuie să depășească 25% din capacitatea maximă a stadionului. Dată fiind capacitatea redusă a stadionului, organizatorul a stabilit că vor fi emise  cel mult 100 de invitații cu titlu gratuit pentru acces în tribune”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Brăila.

Accesul în tribune se va face astfel: echipa gazdă – Dacia Unirea Brăila - și suporterii acesteia vor intra în incinta stadionului pe poarta de acces din str. Lacul Rezi, iar echipa oaspete – Oțelul Galați - și suporterii acesteia pe poarta de acces din str. Stadionului, pentru evitarea posibilelor aglomerări la poartă/porți.

Jandarmii informează că spectatorii pot avea asupra lor doar genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4, în timp ce accesul cu mâncare sau băutură este interzis.

Odată ajunși în tribune, spectatorii trebuie să respecte o distanță minimă de 1,5 metri unul față de celălalt, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. O altă obligație ce le revine acestora este să nu părăsească locul alocat. În caz contrar, vor fi invitați să părăsească incinta.

Jandarmii reamintesc suporterilor că legislația în vigoare interzice persoanelor fizice deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice, așadar spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte ce pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. În plus, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

De asemenea, este interzis accesul în stadion cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecționate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Mesajul jandarmilor: “Recomandarea noastră pentru spectatori este să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro