Primul Centru de instruire pentru lucru la înălțime deschis la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primul Centru de instruire pentru lucru la înălțime deschis la Brăila

* cursul se realizează la Centrul de instruire din Lacu Dulce, într-o singură zi și durează opt ore * acesta este destinat atât lucrătorilor care își desfășoară activitatea la înălțime cât și cetățenilor curioși care sunt dornici să încerce ceva nou

 

 

 

Vineri, 13 octombrie, în cartierul Lacu Dulce a avut loc inaugurarea Centrului de instruire pentru lucru la înalțime. Crearea acestui Centru de instruire este o idee izvorâtă ca o necesitate privind instruirea lucrătorilor în ceea ce privește conștientizarea acestora cu privire la riscurile căderii de la înălțime”, a precizat administratorul Centrului de instruire ing. Adrian Cristescu. După cuvântul de deschidere al administratorului Cristescu, preotul Cristian Leontin a săvârșit o slujbă de sfințire, iar apoi au luat cuvântul Primarul Marian Dragomir și Inspectorul Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Liviu Arhire. Cei din urmă au luat parte la tăierea panglicii împreună cu administratorul Adrian Cristescu. Punctele cheie pe care s-au axat gazdele au fost: prezentarea echipamentului specific utilizat pentru salvarea lucrătorilor în cauză și efectuarea unor exerciții demonstrative privind lucrul la înălțime. Demonstrațiile s-au desfășurat în trei ateliere de lucru: legarea și urcarea pe o clădire utilizând linia vieții (un sistem integrat de asigurare împotriva căderii, care este permanent montat la locul de intervenție) verticală cu sisteme de protecție la cădere; deplasarea pe pasarela fără balustradă de protecție, utilizând linia vieții orizontală cu sisteme de protecție la cădere, respectiv  modalitatea de trecere dintr-un mijloc de ridicat (nacela), pe un acoperiș prevăzut cu linia vieții orizontală și modalitatea de legare prin utilizarea sistemelor de protecție la cădere; utilizarea scării pentru a urca pe un stâlp metalic, lucrătorul fiind asigurat cu centura de poziționare cu frânghie și carabină.

 

Detalii despre cursul de instruire

 

Cursul se realizează la Centrul de instruire într-o singură zi și durează opt ore.  Acesta este împărțit în două etape și anume: partea teoretică care durează trei/patru ore și partea practică care presupune exerciții cu tot echipamentul necesar. „Fiecare dintre persoanele în cauză pot să beneficieze de instruire și să facă exercițiile respective de conștientizare”, a mai precizat Adrian Cristescu.

Acest curs este destinat în principal lucrătorilor angajați în toate firmele care își desfășoară activitatea la înălțime, mai exact lucrătorilor din domeniul construcțiilor și muncitorilor care se ocupă de întreținerea și reparația silozurilor, bazinelor etc. Pe lângă meseriașii care lucrează la înălțime, la acest curs se pot înscrie și persoane care sunt curioase sau pasionate de activități noi. ”Dorim ca grupele să le facem de maxim 10 persoane, ca să ne putem încadra în maxim opt ore de muncă”, a menționat administratorul.

Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, dar dacă cererea este mare, acestea se pot prelungi și pe perioada weekendului. Adrian Cristescu ne-a mai spus că acest curs are valabilitate un an de zile, iar diplomele eliberate sunt în regim non-formal, adică se eliberează pentru societatea care furnizează personalul la instruire și au valabilitate doar în interiorul firmei respective.

Chiar după încheierea ceremoniei de deschidere, unul dintre oaspeți și-a înscris angajații pentru a evita pe viitor accidentele la locul de muncă.

”Nici nu am terminat bine prezentarea și unul dintre angajatori s-a și înscris cu 15 persoane, deoarece are o lucrare la un bloc-turn”, a menționat administratorul Adrian Cristescu.

 

Centrul de instruire, cu locația în Brăila, pe Strada Dorului, nr. 37  va fi destinat publicului începând cu data de 1 noiembrie. Pentru mai multe detalii accesați site-ul https://www.intact-serv.ro › contact sau pagina de Facebook Intact Serv.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro