Primul caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primul caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile la Brăila

A fost confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile la Brăila. Acum două săptămâni, o femeie în vârstă de 70 de ani, din mediul rural, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Probele de laborator au confirmat cazul de meningită cu virusul West Nile. După o perioadă de tratament, starea de sănătate a pacientei s-a îmbunătăţit, femeia fiind externată duminica aceasta. „Este primul caz confirmat anul acesta. A fost confirmat serul I, s-a luat şi serul II, persoana este externată şi aşteptăm să vedem analiza şi pe serul II, care este la laborator în momentul de faţă", ne-a declarat Gabriel Ciochină, director DSP Brăila.
Tot ieri a mai apărut o suspiciune de îmbolnăvire cu acest virus în judeţul nostru. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, care este internat deja, fiind supus investigaţiilor. „Există şi o suspiciune ridicată. S-au prelevat probele şi s-au trimis la Institut la Bucureşti pentru analize. Deocamdată este o suspiciune. Trebuie confirmat de laborator, fiindcă şi la internarea în spital diagnosticul a fost cu totul altul. Dar atât timp cât la un moment dat observi un anumit tip de evoluţie şi ridici semne de întrebare, pentru a putea elimina anumite posibile afecţiuni apelezi la toate mijloacele de investigaţie", a adăugat Gabriel Ciochină.
Tot el ne-a declarat că autorităţile au făcut tratamente împotriva ţânţarilor, ultima perioadă de dezinsecţii fiind între 9 şi 19 iulie: "Suntem dezavantajaţi prin poziţionarea faţă de Insula Mare a Brăilei, deoarece dacă mai sunt şi acolo băltiri pot să mai fie şi migrări ale tânţarilor. Dar s-au luat măsuri şi s-a transmis inclusiv pentru malul celălalt să se aibă în vedere acţiuni de dezinsecţie".
Virusul West Nile este un virus care se găseşte atât în regiunile tropicale, cât şi în cele temperate. Principala cale de infecţie la om este prin muşcătura unui ţânţar infectat. Totuşi, acest virus nu se transmite de la om la om. Boala determină meningita aseptică şi encefalită severă, infecţii frecvente în rândul copiilor şi bătrânilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro