Mergi la conţinutul principal

Primul atelier de ceramica, dupa 70 de ani

Ieri, la Centrul de Creatie a avut loc conferinta finala a proiectului "Masuri active de ocupare a resurselor umane din mediul rural", finantat prin programul Phare 2005 "Coeziune Economica si Sociala - componenta Dezvoltarea Resurselor Umane". Managerul proiectului a fost Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie. "A fost un proiect frumos si in acelasi timp foarte greu. Locuitorii a 11 comune din judetele Braia si Tulcea au beneficiat de nenumarate cursuri, iar rezultatele sint mai mult decit imbucuratoare. Un alt rezultat important al proiectului nostru este acela ca am amenajat un atelier de ceramica. Este primul atelier de ceramica ce reapare in Braila dupa o perioada de aproximativ 70 de ani. Un alt cistig este acela ca echipa noastra a reusit sa promoveze si sa obtina aprobarea unui standard ocupational de modelator ceramica", a spus directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
Au fost prezentate si citeva obiecte de promovare a imaginii Brailei, realizate de Catalin Batir si Laurentiu Buglea, de la Centrul de Creatie.
Proiectul s-a derulat in perioada 03 ianuarie - 31 decembrie. Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea capitalului uman din Judetele Braila si Tulcea, comunele Cazasu, Vadeni, Smirdan, Romanu, Gemenele, Bertestii de Jos, Gropeni, Tufesti, Valea Cinepii, Tichilesti, Chiscani, prin imbunatatirea capacitatii de angajare si a spiritului antreprenorial.
Prin obiectivul specific al proiectului echipa de implementare si-a propus dezvoltarea abilitatilor de invatare continua a 60 persoane si ocuparea a unui numar de 12 persoane din grupul tinta.
Grupul tinta al proiectului a fost format din 60 persoane, fara limita de virsta, someri de lunga durata sau care traiesc din agricultura de subzistenta. Prin implementarea proiectului s-au obtinut: 85 de persoane consiliate in cariera profesionala, 30 de persoane beneficiare de servicii de mediere a muncii, 20 de persoane consiliate pentru dezvoltarea unei afaceri. Alti 95 au absolvit programele de instruire, dintre care 10 au absolvit cursul de calificare Tesator, 10 au absolvit cursul de calificare Modelator ceramica, 21 au absolvit cursul de initiere Operator introducere, validare si prelucrare date, 14 au absolvit cursul de initiere Comunicare in Limba engleza, 15 au facut cursul de initiere Managementul afacerii, 15 au absolvit cursul Tehnici de cautare a unui loc de munca, iar alti 10 au absolvit cursul de calificare Management de proiect, tehnici de atragere de fonduri in mediul rural.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro