Mergi la conţinutul principal

Primii pași pentru refacerea pavajului din Piața Traian

* lucrarea de înlocuire a plăcilor de marmură existente cu plăci de granit a fost scoasă la licitație de Primăria Brăila * firmele interesate pot depune oferte până pe 22 iunie * bugetul alocat pentru această lucrare este de 6 milioane lei, fără TVA

 

Primăria Municipiului Brăila a lansat recent în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) o licitație pentru a “înfrumuseța” Piața Traian. Concret, este vorba despre un buget de 6.079.800 lei, fără TVA, alocat pentru “lucrări de întreținere și înlocuire marmură Piața Traian”. Zona Parc Piața Traian din Municipiul Brăila, în suprafață de 7.361,00 mp (curți, construcții), cuprinde: sculptura Grup Statuar Traian (în suprafață de 11,00 mp), Fântâna Piața Traian (în suprafață de 31,00 mp) și Ceas Public Piața Traian (în suprafață de 10,00 mp). Suprafața totală aferentă lucrărilor de întreținere și înlocuire marmură Parc Piața Traian este de 7.309,00 mp.

“Necesitatea achiziționării de lucrări care fac obiectul prezentului Caiet de Sarcini rezultă din următorii factori: starea deteriorată a marmurei aparținând ansamblului Piața Traian (Parc Piața Traian); evoluția degradărilor datorată solicitărilor dinamice; evoluția degradărilor datorată factorilor climaterici (ploi, ninsori, îngheț-dezgheț); necesitatea autorității publice locale de a realiza lucrări care să susțină nivelul infrastructurii reabilitate anterior”, se precizează în anunțul din SEAP.

Printre lucrările ce vor fi executate se numără montarea de pavele de granit de culoare gri și piatră cubică, amplasarea de borduri mici de granit pentru încadrare spații verzi, trotuare, alei etc, reamenajare bordurilor carosabile mari existente, dar și montarea de rigole de granit pentru direcționarea apei pluviale;

Materialul (granitul) trebuie să fie fiamat, antiderapant, impermeabilizant și aderent.

Primăria Municipiului Brăila mai precizează în anunțul din SEAP că executantul trebuie să mențină zilnic curățenia pe șantier, astfel încât lucrările să nu afecteze atât construcțiile din vecinătate, cât și circulația pietonală din zonă. De asemenea, pe timpul lucrărilor vor fi luate măsuri organizatorice în vederea prevenirii degajării prafului și reducerii la minimum a zgomotului.

Ofertele pentru această licitație se depun până pe 22 iunie, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro