Mergi la conţinutul principal

Primii paşi în reorganizarea Camerelor Agricole

Zilele trecute a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii prima reuniune a Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) privind Camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, stabilit în baza Legii nr. 283/2010. Aşa cum rezultă dintr-un comunicat de presă al ministerului, în cadrul respectivei întâlniri, prezidată de deputatul Mihai Banu, preşedintele CNI, a fost stabilită organigrama Comitetului. Astfel acest organism va fi format din 7 subcomitete regionale, coordonate fiecare de câte un parlamentar, membru al CNI. De asemenea, va avea un secretariat alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Mediului şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi membri ai CNI, urmând a fi coordonat de secretarul de stat Adrian Rădulescu din cadrul MADR. În plus, Comitetul va avea şi un aparat tehnic format din reprezentanţii Compartimentului de extensie şi formare profesională din cadrul MADR. "Cu această ocazie, au fost programate şi o serie de acţiuni care se vor desfăşura astfel: stabilirea Protocolului între MADR şi Comitetul Naţional de Iniţiativă; stabilirea Comitetelor Regionale şi Comitetelor Judeţene de Iniţiativă; elaborarea normelor metodologice la Legea Camerelor Agricole", se mai arată în comunicatul în care se menţionează că CNI se va reuni săptămânal, în fiecare zi de miercuri, pentru a pune în aplicare prevederile Legii 283/2010 privind reorganizarea Camerelor Agricole.

Potrivit cadrului legal stabilit prin această lege, viitoarele Camere Agricole vor fi instituţii de utilitate publică, nonprofit, cu personalitate juridică, având rol consultativ. Astfel, Camerele vor fi principalul partener de dialog al autorităţii publice centrale, având competenţe în domeniile agriculturii şi conexe, precum şi al celorlalte autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, pe domeniile de competenţă. Camerele Agricole se vor constitui în urma alegerilor organizate la nivelul fiecărui colegiu zonal, cu structuri ierarhic superioare la nivel judeţean, regional şi naţional.

La acest moment, Camera Agricolă Brăila are o echipă de 20 de salariaţi şi este condusă de Neculai Zotoi. Potrivit raportului de activitate aferent anului trecut, CA Brăila a realizat 164 de proiecte declarate eligibile pentru absorbţia fondurilor comunitare destinate sectorului agricol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro