Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primii doi rentieri agricoli din Romania sint braileni

Oficiul National de Renta Viagera Agricola din cadrul Agentiei Domeniilor Statului (ADS) a aprobat, la inceputul acestei saptamini, primele documentatii pentru acordarea de renta viagera agricola.
Cererile au fost depuse la Biroul Judetean Braila de catre doua persoane, una cu domiciliul in Braila, in virsta de 64 ani, iar cealalta cu domiciliul in Bucuresti, in virsta de 72 ani. Anuntul a fost facut public in data de 24 ianuarie, de Barna Tanczos, directorul general al ADS Bucuresti.
La baza acordarii rentei viagere a stat un contract de vinzare - cumparare a unei suprafete de 4,27 ha, incheiat la data de 14.09.2005, si un contract de arenda pe o suprafata de 6,41 ha, incheiat la data de 14.12.2005.
Conform prevederilor Legii 247/2005, a fost stabilita o renta viagera agricola anuala de 427 euro, in cazul contractului de instrainare si 320,1 euro, in cazul contractului de arenda.
Beneficiarii rentei viagere agricole vor intra in posesia drepturilor cuvenite pina la sfirsitul primului trimestru al anului 2006.
Reamintim ca de renta viagera vor beneficia proprietarii a maximum 10 hectare de teren, in virsta de peste 62 de ani, care instraineaza suprafetele respective sau le dau in arenda. Data inscrisa pe contractul de arenda sau pe contractul de vinzare - cumparare a terenului trebuie sa fie ulterioara datei aparitiei Legii 247, respectiv 22 iulie 2005.
Cuantumul rentei viagere este echivalentul in lei a 100 euro/an
pentru fiecare hectar instrainat sau 50 euro/ha pentru fiecare hectar
dat in arenda.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii