Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primii chiriasi galateni s-au mutat in blocurile ANL din judetul Braila

Primele doua blocuri construite in cartierul Dimitrie Cantemir, cunoscut si sub denumirea de cartierul Siret, situat intre municipiile Galati si Braila, au fost date in folosinta. Dupa ce un sobor de preoti a oficiat o slujba de sfintire a noilor apartamente, primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a inminat cheile unui numar de 56 de familii de tineri cu virsta de pina in 35 de ani. Agentia Rompres precizeaza ca saptamina aceasta urmeaza sa fie date in folosinta si celelalte sapte blocuri, in total urmind sa fie date la cheie 247 de apartamente ANL. Apartamentele beneficiaza de confort sporit - parchet, geamuri termopan, gresie, faianta, iar fiecare bloc are centrala proprie de incalzire, cu gaze naturale.
Primarul le-a promis beneficiarilor ca in cel mai scurt timp se va realiza si iluminatul public in cartier si se vor introduce mijloace publice de transport in comun. Potrivit primarului, ANL a investit in constructia celor 247 de apartamente circa 40 de milioane de lei, in timp ce Consiliul Local Galati, care a asigurat utilitatile, a alocat 15 milioane de lei.
In afara de apartamentele ANL, in cartierul Dimitrie Cantemir se vor acorda si 4.000 de loturi pentru constructia de locuinte individuale. In cartier urmeaza sa se construiasca si spatii comerciale, printre care si hipermarketul Carrefour.
Conform HG 512/2002, guvernul a acordat, in proprietatea publica a municipiului Galati, un teren cu o suprafata de 1.000 de hectare, din teritoriul administrativ al judetului Braila-zona Vadeni, in vederea constructiei de locuinte si utilitati sociale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii